L'Ajuntament de Manresa assumeix que «no hi espai» per a zones de gossos a tots els barris

Manresa En Comú Podem havia entrat una instància perquè se n'elaborés un Pla integral i que s'atengués les peticions de la Font i el Barri Antic

Habilitació del nou espai per a gossos deslligats al Parc del Cardener, el passat mes de març
Habilitació del nou espai per a gossos deslligats al Parc del Cardener, el passat mes de març | AjM
Pere Fontanals
09 de novembre del 2022
Actualitzat a les 9:49h
La regidoria de Ciutat Saludable de l'Ajuntament de Manresa ha repost la instància que havia entrat Manresa En Comú Podem per a l'elaboració d'un Pla integral per definir futures zones per a gossos als barris de la ciutat, recordant que aquestes àreees "requereixen d'un espai de dimensions no gens menyspreables" que, per tant, "no fa possible disposar d'aquest tipus d'equipament en totes les zones de la ciutat". La resposta finalitza assegurant que "la regidoria està treballant per incrementar el nombre d'aquestes àrees i millorar la qualitat de les existents".

Manresa En Comú Podem lamenta que la seva petició no ha estat resposta amb una resolució motivada i "s'ha limitat a un escrit en què, tot i reconeixent les mancances existents, no fa cap concreció ni cap posicionament davant la necessitat d'un pla integral i ni tan sols es fa menció a la proposta de fer campanyes de sensibilització sobre la tinença d'animals i el respecte a l'espai públic". Tampoc "no dona resposta a la petició que es fa des de la Font dels Capellans i el Barri Antic" per tenir una zona per als animals.

La formació recorda que cal que l'administració actuï preventivament "per evitar situacions de risc, com les que es donen quan els gossos van lligats en espais oberts" i afirmen que, “si en aquests moments no es disposen de recursos per implementar les zones tancades necessàries, com a mínim s'hauria de tenir una planificació d'actuacions”.

Per aquest motiu, els comuns de Manresa consideren que també "són imprescindibles les campanyes de sensibilització sobre benestar i tinença d'animals", que proposaven en la seva petició, "per erradicar alguns comportaments incívics en la recollida d'excrements, que continuen produint-se".