Sant Fruitós «llegeix» el Llobregat i en destaca la seva bona qualitat hídrica i biològica

Els participants a l'activitat han fet un mostreig del riu a la zona de Sant Benet de Bages

Llegim el riu s'ha portat a terme a Sant Benet de Bages
Llegim el riu s'ha portat a terme a Sant Benet de Bages | AjSFB
Redacció
08 de novembre del 2022
Actualitzat a les 19:07h
Una quinzena de participants han pres part aquest diumenge en la sortida de camp del projecte Llegim el Riu que s'ha portat a terme a Sant Fruitós de Bages. De la mà del Grup de Recerca FEHMlab, del Departament de Biologia de la Universitat de Barcelona, i amb la col·laboració de l'Associació Habitats, entitat impulsora del Projecte Rius, la quinzena de participants han pres mostres de les diferents espècies que s'hi han trobat i les han registrat a través de l'aplicatiu mòbil RiuApp (eina d’estudi sobre la qualitat de l'aigua dels rius i els seus ecosistemes). Els participants destaquen la seva bona qualitat hídrica i biològica.

Un cop analitzades les mostres recollides a la zona de Sant Benet de Bages, es presentaran els resultats durant una trobada que es durà a terme el dimecres 14 de desembre, a 2/4 de 7 de la tarda a la biblioteca, on també es plantejaran propostes de millora per l'ecosistema fluvial. Està previst que aquesta primavera es realitzi de nou una sortida de camp per veure com evoluciona l’ecosistema del riu.

Llegim el riu és un projecte que té com a finalitat impulsar la preservació del patrimoni natural a través d'un treball transversal entre la ciutadania, els serveis de medi ambient i la biblioteca.