El sector primari debat a Castellnou sobre les dificultats del relleu generacional

El Consell Comarcal del Bages organitza el proper divendres una taula rodona entre pagesia que busca relleu i nova pagesia

El sector agrícola debatrà sobre el relleu generacional
El sector agrícola debatrà sobre el relleu generacional | L'Era
Redacció
07 de novembre del 2022
Actualitzat a les 18:11h
El Consell Comarcal del Bages organitzarà el proper divendres 11 de novembre una taula rodona al voltant de les dificultats del relleu en el sector agrari amb la participació de pagesia que està a punt de jubilar-se i nova pagesia que ja s'ha incorporat i que està fent el procés per incorporar-se. La jornada es farà a Castellnou de Bages de 10 a 1 del matí. 

Les persones interessades poden inscriure's gratuïtament a aquest formulari

Traspassar un negoci agrari té unes particularitats inherents a l'activitat que estan relacionades amb la tinença de la terra, la vinculació amb l'habitatge i sovint també amb la història familiar. Quan les terres són de propietat i la família no troba ningú de confiança a qui cedir-les en lloguer, el traspàs pot ser molt difícil i les terres poden quedar en desús. Per altra banda, persones joves, interessades en començar una activitat agrària, poden trobar-se en dificultats per accedir a terres de lloguer si no són del sector. 

En la jornada organitzada pel Consell Comarcal del Bages hi intervindran pagesos que estan a punt de jubilar-se per entendre com estan gestionant la finalització de la seva activitat i com està sent el procés de traspàs a altres pagesos. També hi tindrà veu la jove pagesia que està prenent el relleu i que exposarà amb quins esculls s'ha trobat i com creu que es podria facilitar la incorporació a l'activitat pagesa. Tots plegats debatran sobre aquest repte del sector primari i quina funció pot fer la nova entitat Xarxa pel Relleu Agrari

Aquesta jornada s'emmarca en el projecte d'àmbit comarcal Bages Treball, Talent i Tecnologia 2021-2022. Compta amb la col.laboració de 28 municipis, l'Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages, i està finançat per la Diputació de Barcelona.