Manresa En Comú Podem demana que també s'integri a la pública el batxillerat i l'FP de la Joviat

Afirma que aquests estudis es mantindran com a privats perquè són els que "generen benefici econòmic"

Ana Querol, de Manresa En Comú Podem
Ana Querol, de Manresa En Comú Podem | ECP
Redacció
07 de novembre del 2022
Actualitzat a les 9:02h
Manresa En Comú Podem considera que és una "bona notícia" que els estudis d'educació infantil i obligatòria de l'Escola Joviat hagin passat de concertats a públics, però entén que quan un centre demani integrar-se a la xarxa d'educació pública, cal que sigui "de tots els estudis i no només dels obligatoris", per afavorir "l'equitat educativa", també en el batxillerat i la formació professional, i millorar l'oferta pública en una comarca com el Bages, "on molts alumnes no aconsegueixen plaça".

Els comuns afirmen que en el cas de la Joviat "queda clar que és pel benefici econòmic que generen que es mantindran com a centre privat els estudis d'educació post-obligatòria, batxillerat i formació professional de grau mitjà i superior".

A banda d'això, Manresa En Comú Podem considera que "per molt que el conseller d'Educació es pengi la medalla d'aquest i altres futurs traspassos", aquests responen "a les necessitats d'empreses privades, que demanen ser rescatades per la Generalitat, i no per cap iniciativa del Govern per reforçar la xarxa pública en aquells municipis o zones que més ho necessitin".

Per això, la formació es pregunta "quin serà el projecte educatiu de centre a la Joviat". I demana que es treballi en un projecte "per a l'educació inclusiva, cohesionadora i integradora dins d'un projecte educatiu de ciutat".