Lluïda actuació castellera per la Diada de Sant Martí dels Tirallongues

Els castellers de Manresa, d'Esparraguera, els Xicots de Vilafranca i els Laietans de Gramenet actuen a Crist Rei

La plaça Crist Rei ha acollit l'actuació de la Diada de Sant Martí
La plaça Crist Rei ha acollit l'actuació de la Diada de Sant Martí | Tirallongues
06 de novembre del 2022
Actualitzat el 07 de novembre a les 14:52h
Els Tirallongues de Manresa han celebrat aquest diumenge una lluïda Diada de Sant Martí acompanyats dels Castellers d'Esparraguera, els Xicots de Vilafranca i els Laietans de Gramenet. Les quatre colles han actuat al migdia a la plaça de Crist Rei, que ha aplegat molts curiosos, sobretot a primera hora.

Els Tirallongues han engegat amb dos pilars de quatre. En primera ronda han descarregat un tres de set amb agulla, en segona un quatre de set amb agulla i en tercera un quatre de set. Els manresans s'han acomiadat amb un pilar de cinc central i dos pilars de quatre laterals, un dels quals no ha arribat a carregar-se.

Els Xicots de Vilafranca s'han presentat amb un pilar de quatre i han descarregat un quatre de set, un tres de set i un cinc de sis, abans d'acomiadar-se amb un pilar de cinc i un pilar de quatre.

Els Castellers d'Esparraguera han començat amb dos pilars de quatre, han descarregat un tres de set, però en segona ronda han fet un intent descarregat de quatre de set. En tercera ronda han pogut descarregar aquest castell i en ronda de repetició han descarregat un quatre de sis amb agulla. S'han acomiadat amb tres pilars de quatre, un d'ells carregat per sota.

Finalment, els Laietans de Gramenet s'han escalfat amb un pilar de quatre, han descarregat un tres de sis, però han hagut de fer marxa enrere amb un intent descarregat de quatre de set, i amb un quatre de sis carregat. S'han acomiadat amb un pilar de quatre.

Vigília nocturna
Dissabte a la tarda, però ja de nit, els Tirallongues de Manresa van celebrar la Vigília de Sant Martí.

Els de la camisa blau grisós van començar amb dos pilars de quatre, i en rondes van descarregar un quatre de sis, un tres de sis amb agulla i un tres de sis. Es van acomiadar amb dos pilars de quatre a l'entorn d'un pilar de cinc, i uns pilars de la canalla.