«Les Escodines no es resigna!»

Veïns del popular barri manresà pengen pancartes als seus balcons per queixar-se de l'abandonament que diuen patir per part de l'Ajuntament

Veïns, grans i petits, de les Escodines fent pancartes aquest diumenge
Veïns, grans i petits, de les Escodines fent pancartes aquest diumenge | Cedida
06 de novembre del 2022
Actualitzat a les 17:33h
"Tindrem un Museu del Barroc eminentment turístic a una banda i una nova delegació del Govern amb un ampli desplegament administratiu a l'altra, i entremig hi tornarà a quedar les Escodines amb les demandes de sempre que ningú no entoma", es queixa la Teresa, una de les veïnes del barri que ha assistit al taller de pancartes, gairebé improvisat, que s'ha muntat aquest diumenge a la plaça del Salt, just davant l'oficina d'atenció al públic d'Aigües de Manresa.

Cansats de reivindicar "les millores de sempre", un grup de veïns s'ha trobat aquest diumenge al matí per fabricar pancartes, una vintena, que cadascú penjarà al balcó de casa seva, reclamant polítiques d'habitatge, d'espai públic, amb més espais oberts, i de civisme. "És el que portem reclamant des de fa anys i que l'Ajuntament ens fa passar amb raons", lamenta. Una de les pancartes, la que dona la benvinguda des de sobre la farmàcia de la plaça Sant Ignasi, avisa "Les Escodines no es resigna!".

Se senten un barri "maltractat" per l'Ajuntament, segons asseguren. "Tenim un problema seriós amb el parc de l'habitatge ja que molts edificis són de fons voltor o de grans propietaris que no fan cap inversió, i els altres són de propietaris que no tenen capacitat econòmica per fer-la", expliquen. De fet, "el més greu de tot és que parlem bàsicament de tres carrers -Escodines, Sant Bartomeu i Aiguader- i els seus voltants, però ni així l'Ajuntament no ens fa cas".
 

Pancarta amb «Les Escodines no es resigna!» sobre la farmàcia. Foto: Pere Fontanals


Els veïns lamenten que no tenen cap espai d'esbarjo o per a què juguin els més xics del barri. "Ni una trista porteria, ni una cistella, ni un parc, res", protesten. "Quan els nostres fills volen jugar al carrer han d'anar a la Balconada".

Els veïns, que tot i actuar de forma autònoma tenen el suport de l'Associació de Veïns de les Escodines, han penjat les pancartes aquest diumenge al matí i no descarten fer més accions en el futur per "intentar que ens facin cas".