A voltes amb la Serreta de Santpedor

CiU Santpedor denuncia que l'Ajuntament gasti 338.000€ en obres innecessàries a la Serreta

Redacció
25 de març del 2010
576_1269348665fotos_001
576_1269348665fotos_001

Imatge de la urbanització dels carrers a la Serreta. Ajuntament Santpedor

El Comitè local de Convergència i Unió a Santpedor vol denunciar que l'Ajuntament del municipi destini 338.000€ en les obres d'urbanització de l'entorn de l'escola La Serreta, "una escola que actualment ja compta amb accessos i el futur de la qual és totalment incert". Segons la formació nacionalista, amb aquestes obres, l'Ajuntament garanteix l'accés a una escola que enguany ja hauria d'estar en funcionament i de la qual no hi ha constància que s'hagi de construir abans de l'any 2014.

D'altra banda, CiU considera que aquesta quantitat de diners obtinguts del fons PUOSC s'haurien de destinar a obres prioritàries, com ara solucionar el futur de la Residència, millorar els carrers, voreres, i espais públics, resoldre el projecte de clavegueram del Mirador de Montserrat o bé eixugar el deute. CiU també vol recordar al consistori els compromisos que va adquirir en el seu moment amb l'altra escola pública del poble, el CEIP Riu d'Or, com ara l'ampliació del pati o altres millores en l'estructura i en l'equipament, llargament esperats per l'escola. "Els incompliments per part del govern de la Laura Vilagrà amb l'escola Riu d'Or estan causant malestar entre la comunitat educativa i els pares dels alumnes d'aquesta escola", que, segons CiU, entenen que l'escola La Serreta és l'única destinatària de l'atenció i dels esforços de l'Ajuntament en detriment de les millores que necessita el seu centre.
 
El Comité local de CiU considera que l'alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, fa valdre com a argument principal que la directora de Serveis Territorials d'Educació, Dolors Culell, ha assegurat que el Govern aprovarà ben aviat el pressupost per a la nova escola, cosa de la qual des de CiU no se'n té cap constància. De fet, l'única cosa certa i constatable, segueix CiU, és que el Govern de la Generalitat havia assegurat que l'any 2010 l'escola La Serreta estaria en funcionament, i de moment l'únic que s'hi ha fet ha estat instal·lar una cargolera més. "Cal recordar també que els pressupostos de la Generalitat de Catalunya en obres per al 2010 no recullen cap partida per a Santpedor, ni en escoles ni en cap altre equipament".
 
D'altra banda, al grup municipal de CiU li consta que aquesta escola "de futur molt incert", en cas de fer-se, que no és segur, no es començaria a construir fins l'any 2014. Per tant, aquestes obres són absolutament innecessàries perquè, ara per ara, els accessos a les cargoleres funcionen amb normalitat i estan més que garantits, finalitza CiU.

Des del Comitè local de CiU a Santpedor no entenem com davant de la crisi actual, en què un bon govern municipal hauria destacar per una gestió acurada de la despesa pública, el consistori santpedorenc destini aquesta gran quantitat de diners en urbanitzar uns carrers per poder accedir a un espai que no té el futur garantit, mentre que Santpedor està mancat de solucions per als seus problemes quotidians.
Arxivat a