El CreaFest porta a Manresa els principals creadors de contingut en català a les xarxes

Bona resposta al primer festival que s'ha celebrat entre la plaça Sant Domènec i l'Espai Plana de l'Om

Albert Roig a l'escenari de la plaça Sant Domènec durant el CreaFest22
Albert Roig a l'escenari de la plaça Sant Domènec durant el CreaFest22 | Pere Fontanals
Pere Fontanals
06 de novembre del 2022
Actualitzat a les 9:46h
Els principals creadors de contingut en català a les xarxes han estat presents aquest dissabte a la primera edició del CreaFest22 que ha tingut lloc a Manresa. Des de primera hora, l'escenari muntat a la plaça Sant Domènec ha acollit les activitats i actuacions de creadors que han fet el salt de la xarxa social a la presencialitat.

L'esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament de Manresa i l'associació Creadors.tv, nascuda el 2021 amb l'objectiu de normalitzar i potenciar l'ús del català a les xarxes socials i als entorns digitals, ha mantingut una constant afluència de gent, tant a la plaça Sant Domènec, on hi havia l'escenari s'havien muntat parades amb entitats i associacions de promoció de la llengua i d'associacions d'internautes, com a l'Auditori de la Plana de l'Om, que ha acollit les conferències i taules rodones sobre la matèria.

Òmnium-Cultural, Plataforma per la Llengua, Desdelsofa.cat, FandubbersCAT, Gaming.Cat, Aixeta, Mantinc el Català o el Racó del Manga, han muntat les seves carpes a la plaça Sant Domènec. Pel seu escenari hi han passat el creador de continguts esportius Esteve Rovira, l'humorista Albert Roig, l'streamerJau Fibla, els responsables d'UniversG8CO -apassionats pels videojocs- o els creadors del podcast L'última xerrameca. També s'hi ha fet un concert manga amb els grups Aventura x Japó i Younenki, un concert de folk amb LauzetaFolk i una sessió DJ amb Guret_.

A l'Espai Plana de l'Om s'ha fet una xerrada sobre contingut patrocinat a les xarxes socials i tres taules rodones. En la primera s'ha debatut el paper de les plataformes de contingut en català. Després se n'ha fet una sobre la professionalització en la creació de continguts i l'última ha girat a l'entorn de l'ensenyament en català a la xarxa. Ha tancat la vetllada Òscar Muñoz amb una gravació especial del programa de Fibracat.tvLa Nit Friki, que ha comptat amb la participació, entre d'altres, del tik-toker manresà Gerry Núñez. El CreaFest22 s'ha tancat amb una entrega de premis humorística als millors creadors de continguts.