Ple bagenc a la Copa Catalunya de bàsquet

La Salle ha guanyat a la pista del CN Sabadell, l'Artés s'ha imposat a l'Olesa, i el Vilatorrada s'ha desfet del CN Terrassa

Els jugadors del CB Artés celebren la victòria contra el Nou Bàsquet Olesa
Els jugadors del CB Artés celebren la victòria contra el Nou Bàsquet Olesa | CB Artés
05 de novembre del 2022
Actualitzat el 07 de novembre a les 8:16h
Bon dissabte per als equips bagencs de la Copa Catalunya de bàsquet, que han guanyat tots els seus enfrontaments. La Salle Manresa S. Gol s'ha imposat clarament a la pista del Club Natació Sabadell 71-89, el Grup Via CB Artés ha fet el mateix a casa contra el Nou Bàsquet Olesa 82-61, i el Terra Endins CB Vilatorrada ha superat el Club Natació Terrassa 65-59.

Un gran últim quart de la Salle
Un gran últim quart de la Salle Manresa a Sabadell els ha permès emportar-se folgadament un partit que fins a aquell moment havien dominat amb diferències mínimes, i que fins i tot havien estat desfavorables (39-26 al descans). La sobrietat i una important solvència en les cistelles de 2 han donat tranquil·litat als manresans en els últims minuts del matx per escapar-se en el marcador.

Els màxims anotadors per part manresana han estat Font amb 21 punts, Talarn amb 15, Carceller amb 11 i Viros amb 10.

El CB Artés s'imposa des del xiulet inicial
El CB Artés no ha tingut gaire complicacions per superar el Nou Bàsquet Olesa des del xiulet inicial. Un primer parcial de 8-0 només començar ha deixat clar que els del Bages no volien deixar res a l'atzar. Excepte el parcial del segon quart, quan els del Baix Llobregat s'han esforçat per intentar no despenjar-se dels bagens, la resta del partit ha estat dominat pel CB Artés que, fins i tot, s'ha permès relaxar-se en el darrer quart, quan tot ja estava decidit.

Els punts del CB Artés han estat molt repartits entre els seus jugadors. Destaquen els 21 punts de Camprubí i els 15 de Cumelles.

Victòria del CB Vilatorrada malgrat uns pèssims percentatges en els tirs de camp
El CB Vilatorrada s'ha emportat una merescuda victòria de la seva pista contra el Club Natació Terrassa. En els tirs de camp, però, els del Bages han fet uns pèssims percentatges, 33% de 2 i 29% de 3, molt per sota dels seus oponents, 40% i 36%, però el nombre de tirs lliures llançats i encistellats els ha permes superar el seu adversari. Dues ratxes seguides sense anotar dels egarencs, al final del tercer quart i a l'inici de l'últim, han donat oxigen als de Sant Joan per mantenir al final del partit una diferència suficient per emportar-se la victòria.

Pels del Bages han destacat Roqueta amb 24 punts, Belmonte amb 12 i Pons amb 10.

Les victòries dels tres equips bagencs de la categoria deixen el CB Artés i La Salle Manresa en el grup capdavanter de la classificació amb 4 victòries i 2 derrotes, a l'espera del que facin Vedruna Gràcia i CB Alpicat en el partit que els enfrontarà aquest diumenge i que definirà el líder. El CB Vilatorrada iguala els seus guarismes i està amb 3 victòries i 3 derrotes.

A la propera jornada hi haurà derbi bagenc a la pista de la Salle Manresa amb la visita del CB Artés. El CB Vilatorrada visitarà el CB Ipsi.