1 de 10
Església

El monjo de Montserrat Jordi-Agustí Piqué estrenarà la Messa «Locus Iste» a Roma

El Cor Cererols interpretarà l'obra, acompanyat de l'organista Christian Almada, sota la direcció de Marc Díaz i Callao

Jordi-Agustí Piqué | AbM
per Redacció, 3 de novembre de 2022 a les 21:41 |
El proper dimecres 9 de novembre, a la tarda, amb motiu de la Solemnitat de la Dedicació de la Basílica de Sant Joan del Laterà, a Roma, tindrà lloc la primera execució de la Messa Locus Iste, composta pel Jordi-Agustí Piqué, monjo de Montserrat i actualment preside (degà) del Pontifici Institut Litúrgic de Roma. Aquesta obra li ha estat encarregada pel cardenal Vicari de Roma, Angelo de Donatis, per a aquesta festa.

Aquest dia, a 3/4 de 6 de la tarda, es podrà escoltar l'obra durant la celebració eucarística que presidirà el cardenal Angelo de Donatis, vicari del Papa per a la Diòcesi de Roma. L'executarà el Cor Cererols, acompanyat de l'organista titular de la Basílica de Sant Pau Extramurs de Roma, Christian Almada, tots ells dirigits per Marc Díaz i Callao, antic escolà de Montserrat. Prèviament, a 1/4 de 6 de la tarda, cantaran l'obra per a vuit veus Ad Completorium, de Joan Cererols (1618-1680). L'acte compta amb la col·laboració de la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Itàlia.


El Cor Cererols estarà format per Andrea Martí Llaó, Marta Esteban Ferrera, Daniel Folqué Giménez, Mercè Bruguera Abelló, David Hernández Anfruns, Ferran Albrich Solà, Joan Climent Roca i Josep Benet, sota la direcció de Marc Díaz i Callao.

 

Participació