Meandre proposa una caminada de la Gavarresa al Pla de Roques Albes

Tindrà lloc aquest diumenge en el marc de les caminades per conèixer els millors itineraris dels rodals del pobles del Pla de Bages

Pla de Roques Albes
Pla de Roques Albes | Meandre
Redacció
03 de novembre del 2022
Actualitzat a les 9:27h
Meandre organitza aquest diumenge una caminada de la Gavarresa al Pla de Roques Albes en el marc de les caminades que organitza per conèixer els millors itineraris dels rodals dels pobles del Pla de Bages.

Des del costat dels cingles vermells característics de la Gavarresa s'anirà pujant fins al Pla de Roques Albes. Durant la caminada s'anirà descobrint en les roques els canvis climàtics i paisatgístics que es van anar succeint fa a l'entorn de 34 milions d'anys, com també els processos geològics actuals, tot explicat de forma entenedora. Pel camí es podrà observar entre el bosc les parets seques i les barraques que va deixar l'antic conreu de la vinya. Es pujarà al Pla de Roques Albes, un dels millors miradors del Bages, passant per una font, una petita capella i una ermita molt popular. 

Per trobar el lloc de sortida cal anar per la carretera B-431 anant d'Artés en direcció a Avinyó. Al km 45,6 cal agafar un trencall a l'esquerra (camí de Fussimanya), a 260 metres es passa sota l'Eix Transversal. A l'altra banda de l'eix és el punt de trobada. L'hora d'inici serà a 2/4 de 10 del matí.

El recorregut aproximat és de 6 quilòmetres i mig amb 271 metres de desnivell. Durant el trajecte es passa pels cingles de la Gavarresa, les costes de Vilassoleiat, el Pla de Roques Albes, la Pedra Esmoladora, la Font de la Llet i Fussimanya.

Farà de guia Josep Girabalt i dirigirà els estiraments Pep Llort. El preu és de 5 euros, però qui no pot no paga. No cal inscripció prèvia.