El Documental del Mes tornarà dijous a la Plana de l'Om amb «Estimada Sara» de Patricia Franquesa

El film fa un retrat emotiu de la primera taxista d'Afganistan

«Estimada Sara» de Patricia Franquesa es projectarà dijous a Manresa
«Estimada Sara» de Patricia Franquesa es projectarà dijous a Manresa | Promocional
Redacció
02 de novembre del 2022
Actualitzat a les 11:09h
El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub tornarà aquest dijous, 3 de novembre a les 7 de la tarda, a l'Espai de la Plana de l'Om amb la projecció del documental Estimada Sara de Patricia Franquesa. Un emotiu retrat de la Sara, la primera taxista d'Afganistan, una dona poderosa que trenca barreres patriarcals. Un testimoni d'una realitat que ja no existeix.

La cineasta Patricia Franquesa captura la força d'una dona poderosa que trenca barreres en una societat marcadament patriarcal. El rostre de la Sara mostra uns ulls brillants, incansables per defensar els drets de les dones i aconseguir allò que semblava impossible. Una inspiradora història d'amistat entre dues dones plenes de vida, un cant a l'empatia i al diàleg entre cultures. El relat circular de la història vital de la Sara gira de la por a l'amor i de l'amor a la por. Un testimoni d'una realitat que ja no existeix.

Patricia Franquesa, direcció
Patricia Franquesa comença la seva carrera a Tel Aviv treballant amb Heymann Brothers Films i Hilla Medalia. Després d'anys d'aprenentatge, decideix tornar a la seva ciutat natal Barcelona i cofunda Gadea Films, produint amb Mexico La Mami de Laura Herrero Garvin. La pel·lícula debut de Patricia com a directora és la coproducció d'Oh Dear Sara amb Sèrbia i Noruega. Actualment, està produint el seu segon llargmetratge documental Ole Mi Coño: My Sextortion Diary amb Mireia Graell.

Les invitacions per veure Estimada Sara de Patricia Franquesa a l'Espai Plana de l'Om es poden aconseguir anticipadament a través del web del Kursaal