El Curs de Cultura Medieval està dedicat als «Marginats i perseguits a l'Edat Mitjana»

El cicle de conferències començarà divendres amb "Càtars a la cruïlla: religió, poder i mite", a càrrec de la doctora Delfi-l. Nieto-Isabel

La sortida del Curs visitarà Santa Maria de Lluçà
La sortida del Curs visitarà Santa Maria de Lluçà | Gencat
Redacció
01 de novembre del 2022
Actualitzat a les 17:38h
El Curs de Cultura Medieval de 2022 iniciarà el cicle de conferències aquest divendres amb Càtars a la cruïlla: religió, poder i mite que impartirà la doctora Delfi-l. Nieto-Isabel, professora de la Universitat Queen Mary de Londres, a partir de 2/4 de 8 del vespre a la sala d'actes del Montepio de Conductors de Manresa.

El Curs, organitzat pels Amics de l'Art Romànic del Bages està dedicada enguany als Marginats i perseguits de l'Edat Mitjana i tindrà continuïtat els següents dos divendres, 11 i 18 de novembre amb dues conferències més, mentre que el dissabte 19 estarà dedicat a la tradicional sortida.

El divendres 11 de novembre, el doctor Ivan Armenteros Martínez, científic titular de ka Institució Milà i Fontanals pronunciarà la conferència Posseïren els nostres avantpassats persones esclavitzades? Relacions de dependència i dominació a la Catalunya medieval (segles VIII-XV).

El divendres següent, dia 18, la conferència serà La cacera de bruixes a Catalunya. El cas del Bages, a càrrec del doctor Pau Castell Granados, professor de la Universitat de Barcelona. Totes les conferències tindran lloc a la sala d'actes del Montepio de Conductors de Manresa a partir de 2/4 de 8 del vespre. Cal fer inscripció prèvia a través d'aquest enllaç.

Per tancar el Curs de Cultura Medieval, el dissabte 19 de novembre es farà una sortida al Lluçanès en cotxes particulars. El lloc de trobada serà a l'aparcament del Monestir de Santa Maria de Lluça, a Lluça, a les 8 del matí, des d'on es pujarà al castell i a l'església rodona de Lluçà. Una part del recorregut fins al castell i l'església serà en vehicle particular. Farà de guia el doctor en Història Medieval de la Universitat de Barcelona Xavier Costa i Badia.

El doctor Costa també guiarà, més tard, la visita a la canònica de Santa Maria de Lluçà. La matinal finalitzarà amb una visita guiada al Centre d'interpretació de la Bruixeria de Sant Feliu Sasserra.