Sant Fruitós celebrarà Tots Sants amb una Castanyada popular i actes als barris i urbanitzacions

L'acte tradicional tindrà lloc sota el Cobert, i es farà castanyada i Halloween a la Rosaleda, les Brucardes, Pineda de Bages i Torroella de Baix

Sant Fruitós combinarà les castanyades amb les festes de Halloween
Sant Fruitós combinarà les castanyades amb les festes de Halloween | Ricard Novella
Redacció
29 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 17:49h
Sant Fruitós de Bages s'omplirà aquest cap de setmana llarg de propostes per celebrar la Castanyada i la nit de Tots Sants, amb actes al nucli i als barris de Torroella de Baix i de la Rosaleda i a les urbanitzacions de Pineda de Bages i de les Brucardes.

El dimarts 1 de novembre, diada de Tots Sants, l'Ajuntament ha organitzat la tradicional castanyada popular sota del Cobert de la Màquina de Batre. A partir de les 6 de la tarda l'animador infantil Jaume Ibars oferirà un espectacle gratuït.

Durant la tarda, l'agrupament escolta Frifènics vendrà castanyes a la mateixa plaça. Els beneficis serviran per a fer activitats per als infants i joves de l'entitat. Aquesta activitat compta amb el suport de Carrefour.

Paral·lelament, les associacions de veïns han organitzat diferents propostes, entorn l'efemèride de Tots Sants.

Castaween a la Rosaleda
El dissabte 29 d'octubre la Rosaleda recupera la festa del Castaween, una celebració que combina la tradicional Castanyada i la popular festa americana de Halloween.

Les activitats començaran a les 7 de la tarda amb el popular truc o tracte pels carrers del barri i el concurs de cases engalanades. A partir de les 8 del vespre es repartiran castanyes i moscatell a tots els assistents i el passatge del terror obrirà les portes per a tots els qui vulguin passar una estona divertida i terrorífica.

Durant el vespre hi haurà frankfurada i es farà l'entrega de premis. L'Associació de Veïns donarà part dels diners recaptats a la Marató de TV3

Per tal de garantir la seguretat dels participants a la festa, quedarà restringida l'entrada i circulació de vehicles a tota la urbanització, des de les 6 de la tarda i fins a les 11 de la nit, i estarà prohibit aparcar a la plaça central des de les 9 del matí del mateix dia 29.

Per tal que els visitants puguin accedir al barri s'habilitaran dos aparcaments alternatius als polígons industrials del Grau i Casanova des d'on es podrà accedir a peu a la Rosaleda mitjançant recorreguts degudament senyalitzats.

Castanyada i Halloween a les Brucardes
La nit del 31 d'octubre, les Brucardes celebraran la festa de la Castanyada i Halloween on hi haurà una rua de truc o tracte, túnel del terror, castanyes, foodtrucks i música.

L'activitat es realitzarà entorn la plaça de l'Ermita a partir de les 7 de la tarda. Aquesta festa comportarà que l'avinguda de les Brucardes es tallarà a la circulació a l'alçada de les piscines i es desviarà la circulació pel carrer Mare de Déu de Núria. El carrer de la Font també quedarà inaccessible i es desviarà la circulació pels carrers Generes (que s'habilitarà en doble sentit de la marxa) i pel carrer Solei, per on també es desviaran els vehicles provinents de l'avinguda Sant Sebastià.

Torroella de Baix
La nit del 31 d'octubre el barri de Torroella de Baix celebrarà la festa de Halloween i la Castanyada a partir de les 6 de la tarda i fins a les 12 de la nit a la plaça del Parc i a la zona de les pistes de petanca.

Castanyada a Pineda de Bages
El dia de Tots Sants, 1 de novembre, Pineda de Bages celebrarà la castanyada a partir de les 5 de la tarda a la plaça de l’U d’octubre. La nit del 31 d'octubre, els nens i nenes podran participar en la recollida de caramels pels carrers de la urbanització.

Les celebracions a les urbanitzacions i barris són organitzades per les associacions de veïns i compten amb el suport de l'Ajuntament.