Reconegudes expertes nacionals i internacionals protagonitzaran el VI Cosmògraf de Manresa

L'arquitecta i professora austríaca Franziska Ullmann i l'arquitecta i urbanista argentina Zaida Muxí inauguraran el programa, que se celebrarà del 3 al 10 de novembre

Mar Martí, Anna Crespo i Joan Carrió, i assegut, Xavier Valls
Mar Martí, Anna Crespo i Joan Carrió, i assegut, Xavier Valls | AjM
Redacció
28 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 14:19h
El Centre Cultural El Casino ha convidat, amb el Grup de Professors de Filosofia de la Catalunya Central, la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Cercle Artístic de Manresa i la Demarcació Catalunya Central del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i l'Agrupació Astronòmica de Manresa, a destacades veus d'àmbit nacional i internacional, i de diferents disciplines (l'urbanisme, l'espiritualitat, el periodisme i la creació artística) per dialogar sobre el poder transformador de les dones en el marc de la sisena edició del Cosmògraf.

Inauguració de luxe
La inauguració del Cosmògraf tindrà lloc el dijous 3 de novembre (19 h), a la sala petita del Kursaal, amb una taula rodona amb l'arquitecta i professora austríaca Franziska Ullmann i l'argentina Zaida Muxí, arquitecta, urbanista i professora d'Urbanisme de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona - UPC, que posaran damunt la taula l'urbanisme feminista.

La resta del programa
La programació del Cosmògraf tindrà quatre actes més a part de la xerrada inaugural.

El 4 de novembre amb La religió i l'espiritualitat com a motor de transformació amb Maria del Mar Albajar, abadessa del monestir de Sant Benet de Montserrat; Laia de Ahumada, doctora en Filologia Catalana i escriptora, i Jenabou Dembaga, sociòloga, editora convidada de la revista Contextos i membre d'Umbrales Umma, un grup de dones musulmanes que treballen temes relacionats amb dones i religió, i Diabi Ji Soninké, una entitat que treballa temes de les comunitats soninkes (originàries del sud de Mauritània).

El 8 de novembre serà el torn de Reescriure el món amb les escriptores Stefanie Kremser (Alemanya), Simona Škrabec (Eslovènia) i Monika Zgustová (Txèquia).

El 9 de novembre amb Amb veu de dona, la dona als mitjans de comunicació, amb Núria Bacardit, periodista de TV3; Mariola Dinarès, periodista de Catalunya Ràdio, i Carla Turró, periodista i subdirectora del diari ARA.

Finalment, el 10 de novembre es farà la conversa Dona i creació, un debat superat o encara d'actualitat? amb Íngrid Guardiola, doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, professora de la Universitat de Girona, assagista, realitzadora audiovisual i investigadora cultural i Mònica Rikić, artista electrònica.

Les converses es podran seguir en directe a través del canal de Youtube de Manresa Cultura. També hi haurà servei de traducció simultània.