Crida del comerç manresà a apagar els llums aquest divendres de 12 a 1/4 d'1 del migdia

Amb l'objectiu d'alertar del risc accelerat de desaparició del comerç de proximitat per uns preus de l'energia desbocats

Una fruiteria del Centre Històric sense llum, el juliol de 2021
Una fruiteria del Centre Històric sense llum, el juliol de 2021 | Pere Fontanals
Pere Fontanals
27 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 14:00h
La UBIC Manresa s'ha adherit a la primera apagada de llums als comerços que es durà a terme aquest divendres de 12 a 1/4 d'1 del migdia. Davant l'actual crisi energètica en què es veu immers el comerç urbà, marcada per uns preus de l'energia desbocats i que posen en risc la viabilitat de molts negocis, la sectorial s'ha unit a aquesta iniciativa de la Confederació Espanyola de Fleca, Pastisseria, Brioixeria i Afins (CEOPPAN) amb l'objectiu d'alertar del risc accelerat de desaparició del comerç de proximitat i instar a les administracions a prendre mesures immediates, reals i efectives per reduir els costos energètics, i garantir així la viabilitat del comerç tradicional i de proximitat. Pimec i els gremis més representatius del comerç al detall i la restauració de Catalunya també s'han sumat a la iniciativa.

Segons ha advertit la sectorial de comerç de Pimec, si els preus de l'energia continuen a l'alça, el 4,78% dels establiments hauran de tancar definitivament amb la consegüent reducció del teixit productiu i comercial del país. L'enquesta realitzada per la patronal també posava de manifest que a conseqüència de l'increment de la despesa energètica el 54,78% dels establiments haurà d'apujar els preus dels seus productes o serveis, un 33,12% disminuir altres despeses, i un 7,32% reajustar la plantilla.