El comerç de Manresa presenta 63 demandes de cara a les eleccions municipals

Les demandes es faran arribar als partits polítics que han anunciat que es presentaran als comicis del proper maig

Comerços del carrer Nou de Manresa
Comerços del carrer Nou de Manresa | AjM
Redacció
26 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 22:49h
Nou associacions de comerciants i botiguers de Manresa han elaborat un document conjunt amb 63 demandes i propostes de cara a les eleccions municipals. La intenció és avançar-se als programes electorals perquè, segons diuen, "sovint el desconeixement previ de la realitat porta els polítics a presentar propostes massa generalistes i amb poc recorregut". En aquest sentit, el document presenta propostes en àmbits com la promoció del comerç, la millora de la mobilitat, la seguretat, la neteja de l'espai públic, les taxes, l'obertura de nous comerços, o l'associacionisme comercial. A més, reclamen que s'elabori un informe anual de la situació del comerç a la ciutat i s'aposti per protegir el model comercial de proximitat.

El comerç de la ciutat ha presentat un document amb 63 propostes i demandes des del sector. Volen que els alcaldables les tinguin en compte a l'hora d'elaborar els seus programes electorals perquè creuen que, sovint, es presenten propostes massa àmplies.

En aquest sentit, el document presenta propostes concretes com, per exemple, una revisió de les taxes que suporta el comerç o la compensació de la taxa de terrasses quan no pugui fer ús de l'espai per esdeveniments o festes. També reclama al futur govern municipal que mantingui l'entorn comercial net i arreglat, amb la instal·lació de més papereres i cendrers. El document també demana garantir la seguretat i combatre la sensació d'inseguretat que es viu a la ciutat, amb actuacions contra l'incivisme o el desplegament de més càmeres als punts conflictius.
 

Propostes del comerç de Manresa de cara a les eleccions municipals de 2023 by La muntanya russa on Scribd