La Papasseit commemora el centenari del naixement de Pier Paolo Pasolini amb la seva poesia

Jaume C. Pons Alorda i Xavier Valls Guinovart conversaran sobre el cineasta i escriptor italià en un acte emmarcat en el festival Tocats de Lletra

Pier Paolo Pasolini
Pier Paolo Pasolini | Arxius
Redacció
26 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 18:41h
Poema en forma de rosa (Edicions Poncianes i Ajuntament de Barcelona, 2022) és un extensíssim recull de poemes de Pier Paolo Pasolini, de qui enguany es commemora el centenari del seu naixement. 

Per celebrar aquesta efemèride, la Llibreria Papasseit de Manresa acollirà una conversa entre Xavier Valls, traductor del llibre, i el poeta Jaume C. Pons Alorda, especialista en l'obra del cineasta i escriptor italià. L'acte tindrà lloc aquest dijous a les 7 del vespre i està inclòs en la programació del Tocats de Lletra.

Poema en forma de rosa, mai traduït al català fins ara, és una gran aportació als conceptes d'història, memòria, identitat, modernitat i tradició des d'una visió humanista i universal. En ell hi trobem la resistència a la llarga persecució ideològica i privada que va viure Pasolini, el diari de dos processos judicials, els viatges a l'Àfrica, l'Aràbia i Israel, i el diari de rodatge de Mamma Roma i de L'Evangeli segons Mateu.

Segons Ricard Vinyes, autor del pròleg, en el llibre hi trobem les preocupacions de l'autor, el seu univers. No hi falta cap dels temes fonamentals que el geni italià va tractar durant tota la seva polifacètica trajectòria.

Amb aquesta proposta, la Llibreria Papasseit enceta un cicle de Vespres Literaris que, un cop al mes, ens aproparà a diferents figures de la literatura i el pensament d'una forma pausada. La següent proposta de la llibreria de segona mà de Manresa, el mes de novembre, abordarà la vida i l'obra de l'escriptor berguedà Jordi Cussà.