El sector TIC del Bages debat sobre l'ensenyament i la innovació

TIC Bages reuneix una vintena d'agents del sector en el marc del sopar anual de l'entitat

Alguns dels assistents a la reunió de TIC Bages
Alguns dels assistents a la reunió de TIC Bages | TIC
Redacció
26 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 21:22h
L'associació TIC Bages va reunir el passat dijous una vintena d'agents del sector TIC de la comarca que van debatre sobre les noves tecnologies i la formació al Bages. Va ser en el marc del sopar anual de l'entitat. Entre els participants hi havia empresaris del sector i també d'empreses amb departaments propis d'investigació i desenvolupament, a més de representants d'institucions educatives vinculades al sector tecnològic.

En el sopar, els assistents van poder conèixer el projecte de la Fundació Convent de Santa Clara que ha becat joves per formar-se en l'àmbit tecnològic. En concret, va adreçat a nois i noies que es troben en risc d'exclusió social. Gràcies a les beques poden cursar formació que els capacita per poder treballar en un sector amb unes grans perspectives de futur, en concret en el desenvolupament de pàgines i aplicacions web.

Pel que fa a la relació entre empreses TIC i el sector de l'ensenyament, es va exposar el projecte Bages Treball, Talent i Tecnologia. En el marc d'aquesta iniciativa impulsada pel Consell Comarcal del Bages, es porten a terme diversos cursos formatius en l'àmbit tecnològic. També el programa Bages FP 2022, que té per objectiu fer difusió de l'oferta formativa d'FP a la comarca i dels perfils professionals de l'alumnat entre les empreses en sectors considerats estratègics com les TIC.

Finalment també es va presentar el Mapa de la Formació TIC al Bages. Per elaborar-lo s'han tingut en compte les necessitats formatives que té el sector de les noves tecnologies a la comarca i també el potencial de persones a les quals pot anar adreçada. Es tracta de perfils de totes les edats, des de joves fins a més grans de 65 anys, independentment de si tenen o no un perfil tecnològic.