Reciclar té premi

El Consorci del Bages per a la Gestió de Residus premiarà els usuaris més fidels de les deixalleries mòbils

Redacció
24 de març del 2010
576_1269450109Deixalleria_01
576_1269450109Deixalleria_01

L'ús de les deixalleries mòbils té premi. Catpress

Coincidint amb l'inici de la primavera, el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus començar a repartir, entre els usuaris de les deixalleries mòbils de la comarca, una flor i una bossa de compost. L'objectiu d'aquesta acció és premiar aquells ciutadans que més reciclen i fomentar la recollida selectiva de residus, especialment d'aquells que cal dipositar a les deixalleries.

Els premis aniran canviant, segons l'estació de l'any. Així, durant l'estiu el Consorci obsequiarà els usuaris amb una gorra del Parc Ambiental de Bufalvent, durant la tardor regalarà un bidó per poder reciclar l'oli de la cuina i quan arribi l'hivern el premi serà un clauer que genera llum.

Per tal d'aconseguir aquests obsequis, es repartiran unes targetes que els usuaris podran segellar cada vegada que vagin a la deixalleria mòbil a dipositar algun tipus de residu. Una vegada s'aconsegueixi tenir les 4 caselles segellades s'atorgarà el premi.

Servei Comarcal de deixalleries del Bages
Des del passat mes de setembre, el Bages compta amb un servei comarcal integrat per 13 deixalleries fixes i 3 de mòbils, que es desplacen a aquells municipis on fins al moment no disposaven de cap servei de deixalleria. D'aquesta manera s'ha aconseguit un doble objectiu, seguir millorant els índex de recollida selectiva i apropar al màxim les deixalleries a tots els ciutadans del Bages.

Les 3 deixalleries mòbils circulen pels municipis amb una freqüència ajustada a les necessitats i demandes locals. Els ajuntaments compten amb díptics on es dóna la informació dels dies, hores i punts d'estacionament. Aquesta informació també es pot consultar a través de la web del Consorci i a les deixalleries fixes i mòbils.

A través de les deixalleries mòbils es recullen aquells residus de poc volum, o sigui, aquells que podrien cabre en un cabàs. En canvi, les deixalleries fixes són les indicades per portar-hi deixalles de gran volum com la ferralla, runa, caixes de cartró grans, poda i restes de jardineria, fustes, mobles, electrodomèstics... També s'hi poden dipositar residus especials, com pintures, tòners, piles, fluorescents, oli vegetal/mineral, radiografies, neveres....

La xarxa de deixalleries fixes integrades al servei del Consorci està formada per: Artés, Avinyó, Castellbell i el Vilar, Manresa, Moià, Navarcles, Navàs, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor, Sant Salvador de Guardiola i Súria.