Santpedor inicia la restauració de les pintures murals d'època gòtica de l'ermita de Sant Francesc

Les pintures havien quedat ocultes durant anys a sota d'una capa de calç

Restauradors del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya a l'ermita de Sant Francesc de Santpedor
Restauradors del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya a l'ermita de Sant Francesc de Santpedor | AjStp
Redacció
26 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 22:38h
L'Ajuntament de Santpedor ha començat aquest mes d'octubre les obres de restauració de les pintures murals d'època gòtica situades a l'absis de l'ermita de Sant Francesc d'Assís, que podrien datar del segle XV o XVI i que són excepcionals de trobar a la comarca. Està previst que els treballs tinguin una durada de dos mesos i mig.

L'any 2015 durant la restauració de l'ermita de Sant Francesc es va detectar l'existència d'unes pintures murals a la volta del presbiteri, que havien quedat ocultes durant anys sota una capa de pintura de calç. Ara, l'objectiu de la intervenció és conservar i restaurar les pintures murals de l'ermita i preservar el seu valor historicoartístic, posant en valor així els actius patrimonials i turístics del municipi.

El projecte de restauració i conservació preveu l'actuació en una tercera part de les pintures, situades a la meitat oest de la volta del presbiteri, i té un pressupost de 36.300 euros. L'actuació compta amb el suport del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que finança el 25% del pressupost. 

Arxivat a