El centenari de l'arribada del tren a Monistrol de Montserrat completarà la Fira de la Coca i el Mató

La 28a edició de la fira, que se celebrarà aquest cap de setmana, recuperarà les parades de tèxtil i artesania i la normalitat després de la pandèmia

Xavier Aparicio, Miquel Àngel Coín i Joan Miguel durant la presentació de la Fira de la Coca i el Mató
Xavier Aparicio, Miquel Àngel Coín i Joan Miguel durant la presentació de la Fira de la Coca i el Mató | Pere Fontanals
25 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 16:35h
La tornada a la normalitat després de la pandèmia amb la recuperació de les parades de tèxtil i artesania, i la coincidència amb el centenari de l'arribada del tren a Monistrol de Montserrat, marcaran el programa d'actes de la 28a edició de la Fira de la Coca i el Mató que se celebrarà aquest cap de setmana, segons han explicat aquest dimarts l'alcalde, Joan Miguel, el regidor de Comerç i Turisme, Miquel Àngel Coín, i el president del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Xavier Aparicio.

Cent anys de tren a Monistrol de Montserrat
Coincidint amb els cent anys de l'arribada del tren a Monistrol, l'Ajuntament, conjuntament amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, organitzaran un acte dissabte a les 10 del matí amb la presència del conseller de Territori, Juli Fernández, i la participació de l'Orfeó Monistrolenc, els Geganters de Viserta i dels Tabalers dels Tronats.

A banda, a l'estació del Cremallera s'instal·larà un trenet commemoratiu d'aquest centenari i el local dels Amics del Cremallera de Montserrat acollirà una exposició de maquetes en moviment. A més, durant tot un any, un vagó d'un comboi dels FGC lluirà un vinil amb difusió del centenari.

La fira recupera la normalitat
Pel que fa a la fira pròpiament, després del període pandèmic, recupera les parades de tèxtil i artesania, a banda de les tradicionals d'alimentació, i les entitats del poble hi tornaran a participar amb parada i diverses activitats.

Jordi Callau i companyia seran els encarregats de l'animació itinerant de la fira, que comptarà amb una masterclass de cuina de la xef Ada Parellada, que proposarà fer bunyols de carabassa, el concert de Prepe's Band, i l'actuació de la Penya Jove de Diables els Tronats, l'Associació cultural de grallers, geganters i bastoners del municipi, la roda d'esbarts amb l'Esbart Monistrol Dansaire i l'Esbart Olesà, o l'espectacle infantil Una de contes a càrrec de la Cia Cremallera, entre altres propostes i activitats.

La 28 edició de la Fira de la Coca i el Mató serà inaugurada amb la presència del conseller d'Interior, Joan Ignasi elena.