El Baxi Manresa jugarà contra el Benfica buscant un bàlsam

Manresans i lisboetes es jugaran, gairebé amb total seguretat, el primer lloc de grup a la Basketball Champions League

El Baxi Manresa busca refer-se a Lisboa després de les darreres derrotes a la lliga
El Baxi Manresa busca refer-se a Lisboa després de les darreres derrotes a la lliga | FIBA
Redacció
24 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 18:01h
El Baxi Manresa començarà aquest dimarts (18.30h. Esport3 i Teledeporte) una sèrie de dos partits davant el Benfica que segurament decidirà quin dels dos equips serà el campió del grup F de la Basketball Champions League (BCL). Tan els manresans com els lisboetes han guanyat els dos primers partits. Qui guanyi eel partit a Lisboa farà un primer cop al rival abans que tots dos equips s'enfrontin al Nou Congost el proper 22 de novembre. Per al Baxi Manresa serà una bona oportunitat per deixar enrere la derrota del passat dissabte a Múrcia. Dani Garcia és seriós dubte mentre que el nou fitxatge Adam Wazcynski ha viatjat amb l'equip però caldrà veure en quines condicions es troba després d'un temps sense competir. 

Dani Pérez i Jerrick Harding han atès els mitjans del club abans d'emprendre el viatge cap a Lisboa. El base català comenta que "juguem contra l'equip més sòlid i fort del grup. No han perdut cap partit aquesta temporada i a la prèvia es van classificar d'una forma bastant contundent". Pérez està plenament mentalitzat que caldrà fer un bon partit per tenir opcions a la victòria. Jugar ràpid i marcar el ritme de joc han de ser dos pilars per assaltar la pista del Benfica en opinió del director de joc del Baxi Manresa.

D'altra banda, Harding encara té al cap la derrota del cap de setmana a Múrcia però pensa que competir a la Lliga ACB ajuda l'equip a preparar la BCL. El nord-americà té un discurs semblant al del seu entrenador i diu que l'equip ha de millorar "dia a dia". Harding espera un partit "atractiu" i defineix el Benfica com un equip "agressiu i amb un alt ritme, que és com ens agrada jugar a nosaltres". El combo també demana centrar-se en el proper partit després de la desfeta del cap de setmana. 

El Benfica va ser una de les sorpreses agradables de la fase prèvia de la BCL. Els portuguesos van ser capaços d'eliminar, amb l'impuls de la seva afició, el Bamberg alemany que partia com a favorit per completar el grup del Baxi Manresa. Els portuguesos han començat bé la seva participació europea i han guanyat els dos partits que han disputat. A la seva lliga també estan invictes. Ocupen una fictícia setena posició amb quatre victòries i zero derrotes. Si el Benfica no és líder és perquè té dos partits pendents. 

El rival del Baxi Manresa és molt conegut mundialment pel seu equip de futbol, però també té seccions a altres esports com handbol, hoquei patins, voleibol... El bàsquet no n'és aliè i és un dels equips més potents de Portugal. Els seus jugadors no són massa coneguts per al gran públic. Aaron Broussard, Ivan Almedia, Betinho Gomes, Tony Douglas i Maike Zirbes són els jugadors més destacats. 

Arxivat a