El públic omple un Embarrats de Sant Joan de cine

Totes les propostes han registrat uns plens que només s'han vist afectats per la pluja de diumenge

Sant Joan de Vilatorrada s'ha submergit en la revolució industrial amb l'Embarrats
Sant Joan de Vilatorrada s'ha submergit en la revolució industrial amb l'Embarrats | Aina Font Torra
24 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 9:34h
L'Embarrats de Sant Joan de Vilatorrada ha registrat una allau de visites durant tot el cap de setmana. Totes les activitats han vist com el públic omplia les seves convocatòries fins haver de penjar, en molts casos, el cartell d'aforament ple.

Amb la celebració de la desena edició de la recreació històrica de l'arribada de la indústria a Sant Joan, pagesos, burgesos, assalariats i amos amb les seves senyores han traslladat el municipi bagenc a inicis del segle XX, en aquest cas, a més, amb l'arribada d'un nou invent que feia furor entre la població: el cinema.

L'activitat va començar ja el cap de setmana passat amb la desfilada - demostració de la moda de l'època amb De vint-i-un botó. Els actes van continuar dimecres i dijous amb una xerrada sobre l'arribada de la revolució industrial al municipi, i el sopar al Burés, de la mà del prestigiós xef Diego Alías i el seu equip de Cal Amador.

Ja arribats al cap de setmana, les visites teatralitzades de cine al cor de les fàbriques, amb l'estrena de la nova passarel·la d'accés per sobre del canal industrial, com sempre, han tingut un èxit que ha obligat a fer un passi extra a última hora. També el conta-contes a la biblioteca ha triomfat.

Les actuacions de dissabte com el Dr Karoli, els esbarts, la pianola, els músics de taverna amb diferents formacions del Quinto Carajillo i les xarangues de musica al carrer han omplert el poble de música, cultura popular i festa.

Ja el diumenge, la pluja ha obligat a anul·lar algunes actuacions, però un cop la meteorologia ha donat una treva, els carrers s'han tornat a omplir. Ha estat una jornada que tampoc no han volgut desaprofitar els polítics.
 

Cristòfol Gimeno i Laura Borràs conversen en un moment de la seva visita a l'Embarrats. Foto: Aina Font Torra


El director dels serveis territorials de Presidència de la Catalunya Central, Ferran Octavi, ha volgut conèixer l'Embarrats. També l'expresidenta del Parlament i presidenta de Junts, Laura Borràs, ha visitat la fira davant l'expectació dels visitants. També ho han fet representants del PSC, però en aquest cas més a nivell local, encapçalats pel diputat i primer secretari de la Federació central, Cristòfol Gimeno, i amb la portaveu del PSC i també regidora del municipi, Elia Tortolero. En alguns moments s'ha pogut veure bona sintonia entre Borràs i Gimeno.