El rebut de l'aigua pujarà 0,29 euros per resident i mes en el 80% de les llars manresanes

Percentualment, el càrrec d'Aigües de Manresa s'incrementarà un 3,8%, "malgrat que per cobrir les despeses hauria de fer-ho fins al 4,9%"

El rebut de l'aigua pujarà un 3,8% a Manresa
El rebut de l'aigua pujarà un 3,8% a Manresa | Arxiu
21 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 17:01h
Unanimitat al ple de l'Ajuntament de Manresa per aprobar les noves tarifes d'Aigües de Manresa per al 2023, després del debat crispat de les ordenances fiscals. De fet, en el debat sobre el rebut de l'aigua gairebé no n'hi ha hagut, de debat.

El regidor d'Hisenda, Valentí Junyent, ha explicat que "malgrat que per cobrir l'increment de despeses de 2023, el rebut d'Aigües de Manresa hauria de pujar un 4,9%", el govern municipal proposa una pujada del 3,8%, partit en dues meitats: un 50% en la part fixa del contracte i l'altre a la part variable.

Això, traduït en euros "suposarà per a gairebé el 80% de les llars manresanes una pujada de 0,29 euros per resident i mes", o sigui, "0,88 euros per a una família de tres membres", ha exposat Junyent per facilitar la visualització d'aquest increment de preus.

En el torn de debat, el regidor de Ciutadans, Andrés Rojo, s'ha queixat, mig en broma, de la complicació de la fórmula polinòmica per fer el càlcul del preu de l'aigua, i Jordi Trapé, de Fem Manresa, ha reivindicat que "si no tinguéssim una empresa d'aigües pública, no podríem aplicar criteris de sostenibilitat ambiental quan aprovem les tarifes". Per això ha clamat que "sobirania és llibertat".