Treballadores de la neteja d'Ampans denuncien l'impagament d'hores pendents

La fundació nega les acusacions i assegura seguir la normativa vigent

Centre d'Ampans al carrer Barcelona de Manresa on s'ha convocat una concentració
Centre d'Ampans al carrer Barcelona de Manresa on s'ha convocat una concentració | GSV
Redacció
21 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 16:16h
Treballadores de la neteja d'Ampans han denunciat aquest divendres que no els paguen hores pendents i incompliments amb el conveni col·lectiu. Acció Sindical Bages afirma que s'estan vulnerant drets laborals de tres treballadores que no haurien cobrat les hores extraordinàries que han fet per falta de personal, i que han arribat a 50 hores setmanals.

Les treballadores també asseguren haver patit "crits, retrets i comentaris racistes" per part d'encarregades i denuncien l'acomiadament d'una treballadora que consideren irregular per negar-se a signar un document que modificava les condicions laborals. Des d'Ampans neguen aquestes acusacions i asseguren no tenir constància d'aquests fets. També defensen que estan complint amb la normativa vigent.

En un comunicat, Acció Sindical Bages acusa l'empresa d'actuar de "mala fe", "acomiadant o pressionant les treballadores que es neguen a signar documents que amb prou feines els deixen llegir". Per això, han convocat una concentració el pròxim dijous a les 7 de la tarda davant del centre de formació que la fundació té al carrer Barcelona de Manresa. Sota el lema Defensem a les que ens cuiden, expressaran el rebuig a l'acomiadament de la treballadora i exigiran el pagament de les hores pendents.

Per la seva banda, Ampans ha negat les acusacions, tot dient que desconeixien fins a dia d'avui aquests fets exposats alhora que asseguren que estan complint amb la llei. També es mostren disposats a obrir una via de diàleg. Una petició que també ha fet el sindicat.