L'Open Internacional d'Esgrima portarà 150 tiradors de set països a Manresa

La competició se celebrarà aquest diumenge, fins a les 3 del migdia, a les instal·lacions del Vell Congost

«En garde», l'esgrima internacional arriba a Manresa
«En garde», l'esgrima internacional arriba a Manresa | AjM
Redacció
21 d'octubre del 2022
Actualitzat a la 13:50h
Manresa acollirà aquest diumenge a les instal·lacions del complex esportiu del Vell Congost una de les més prestigioses competicions del calendari estatal de l'esport de l'esgrima, l'Open Internacional - Manresa 2022, prova de sabre sènior en les categories masculina i femenina.

Els detalls de la prova han estat presentats aquest divendres, al Vell Congost, per Antoni Massegú, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa; Dani Bello, en representació del Club Esgrima Sabre Hongarès Manresa, i Miquel Ojeda, president de la Federació Catalana d'Esgrima.

La competició, en la modalitat sabre masculí i femení absolut, forma part del calendari espanyol i del circuit europeu d'esgrima i, per tant, comptarà amb participació internacional. Es preveu la participació de prop de 150 esportistes procedents de set països: Argentina, Austràlia, Txèquia, Itàlia, Eslovènia, Hongria i Espanya.

Entre la delegació de l'estat espanyol, hi participaran 38 tiradors catalans (26 en la categoria masculina i 12 en la femenina). L'esgrima manresana, representada pel Club d'Esgrima Sabre Hongarès Manresa, competirà amb cinc esportistes (tres en la categoria masculina i dos en la femenina).

La competició masculina començarà a les 9 del matí, i la femenina a partir de 2/4 de 12 del migdia. La prova està organitzada per la Federació Catalana d'Esgrima, el Club d'Esgrima Sabre Hongarès Manresa i la Federació Espanyola d'Esgrima, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, el Consell Català de l'Esport, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i l'European Fencing Confederation.

Club Esgrima Sabre Hongarès
L'any 2017 va néixer a Manresa la primera escola del Bages d'esgrima, de la mà del Club Esgrima Sabre Hongarès, dirigida per Daniel Bello, practicant, àrbitre i instructor i amb més de 25 anys d´experiència d´aquesta modalitat esportiva olímpica. En aquests moments compta amb uns 25 esportistes federats que practiquen l'esgrima al gimnàs de l'Escola Bages.