Les pràctiques dels estudiants d'ADE d'UManresa paguen gairebé el 75% del cost de la matrícula

La majoria de les empreses prorroguen els convenis inicials de pràctiques per la satisfacció amb el treball dels alumnes

Entrevistes en el marc del programa Prèmium d'UManresa
Entrevistes en el marc del programa Prèmium d'UManresa | UManresa
Redacció
20 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 14:33h
"Un èxit total". Així qualifiquen els responsables del grau en Administració i Direcció d'Empreses (ADE) d'UManresa el balanç de les pràctiques remunerades que fa l'estudiantat en empreses del territori, la majoria adherides al programa Prèmium. Les dades els donen la raó: els 35 estudiants que van fer pràctiques en empreses durant el curs 2021-2022 van cobrar 3.849 euros de mitjana, un total de 134.702 euros. Amb aquests recursos, van poder fer front al 74% del cost de la matrícula universitària.

Un import que, a més, en alguns casos, van complementar amb ajuts i beques, tant pròpies d'UManresa com del Ministeri d'Educació. És més, en 11 casos, els diners que han cobrat estan en una forquilla d'entre 5.400 i 9.000 euros, de manera que això permet pagar la totalitat de la matrícula i fins i tot disposar de recursos extra. A més, les estades a l'empresa contribueixen a millorar la preparació professional dels estudiants i faciliten la seva posterior inserció laboral un cop graduats, que des de fa anys se situa en el 100%.

Satisfacció de l'empresariat amb l'alumnat d'ADE d'UManresa
Del balanç de l'estada a les empreses del curs passat també en destaca que la majoria d'aquestes demostren la seva satisfacció amb els estudiants prorrogant-los el conveni inicial de pràctiques. El director dels estudis, Marc Bernadich, assegura que "això vol dir que fan bé la feina, que estan ben preparats i que donen resposta a les necessitats de les empreses". A més, es dona el cas que cada vegada són més les empreses que sol·liciten a UManresa estudiants per contractar-los directament, sense haver de fer un conveni de pràctiques, "una mostra més que valoren la bona preparació del nostre estudiantat i la seva capacitat per assumir responsabilitats laborals dins de les empreses".

Nou anys del programa Prèmium
La del curs 2022-2023 serà la novena edició del programa Prèmium. Aquests dies s'estan acabant de concretar les empreses que enguany oferiran vacants laborals per a estudiants de pràctiques procedents del grau en ADE d'UManresa. El proper dia 26 d'octubre, estudiantat i departaments de gestió de persones de les empreses, es trobaran a UManresa en el decurs d'una nova edició de la Fira Borsa de Treball. Durant aquesta jornada, les empreses entrevisten els perfils d'estudiants que més encaixen en les seves necessitats. A més de les entrevistes, durant la jornada es duu a terme una sessió informativa sobre seguretat alimentària que anirà a càrrec de Jordi Valls, director general de Mercabarna i membre del patronat de la Fundació Universitària del Bages

Universitat i Empresa, un complement de formació teòrica i pràctica
El Prèmium és un programa dissenyat per afavorir el contacte entre l'alumnat i el món empresarial i per fomentar l'aprenentatge pràctic com a complement de la formació teòrica que s'imparteix a la universitat. 

El Prèmium es va iniciar el curs 2014-2015 amb l'objectiu d'aportar un valor afegit als continguts curriculars del grau en Gestió d'Empreses, actualment grau en Administració i Direcció d'Empresa (ADE). El programa inclou cursos gratuïts d'anglès durant tota la durada dels estudis i estades de pràctiques remunerades en empreses col·laboradores del programa a partir de segon curs. 

En aquests moments ja són 39 les empreses que col·laboren amb els estudis d'ADE per poder oferir aquest programa.