Els Consells de les caixes es reuneixen dimecres per tancar la fusió

ACN
23 de març del 2010
Els consells d'administració de Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa tenen previst reunir-se aquest dimecres per aprovar definitivament el pla d'integració de la fusió d'aquestes entitats. Les reunions d'aquest consells està previst que es limitin a aprovar "petites modificacions d'actualització" del projecte, segons han explicat fonts consultades d'algunes de les entitats. La quantitat que es demana al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) no es preveu que pateixi modificacions i es mantingui en els 1.315 milions, xifra que supera el 2% dels actius ponderats per risc de les tres entitats i que obligarà de la intervenció de les autoritats europees per l'aprovació del projecte.

Un cop aprovat el pla d'integració per part dels tres consells d'administració, el projecte s'enviarà al Banc d'Espanya i aquest l'adreçarà a Brussel·les per a la seva aprovació.

Després de rebre el vist i plau de les autoritats regulatòries, els consells d'administració podran convocar les seves respectives assemblees, cosa que es preveu per abans del 30 de juny, data límit per acollir-se als ajuts del FROB.

Tot i que encara no s'ha acordat, un portaveu d'una de les entitats ha explicat que "el més probable" és que al final de totes les reunions dels consells es publiqui un comunicat conjunt de les tres entitats d'estalvi.