La Cursa del Pont de Vilomara Memorial Alcalde Evaristo es renova totalment

La prova atlètica, que se celebrarà el 6 de novembre, incorpora cinc modalitats de cursa i una festa final

El Pont de Vilomara tornarà a omplir-se de corredors el 6 de novembre
El Pont de Vilomara tornarà a omplir-se de corredors el 6 de novembre | AjEPViR
Redacció
20 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 11:35h
Un any més, i després d'aquests dos anys de restriccions imposades per motius sanitaris, el proper 6 de novembre tornarà la Cursa Atlètica del Pont de Vilomara i Rocafort Memorial Alcalde Evaristo sense cap mena de restricció, amb més força i amb més il·lusió que mai i amb moltes novetats.

S'ha donat un gir de 180 graus a la cursa però mantenint l'essència de sempre. Aquest any 2022, l'organització posa a disposició de cada atleta, runner o corredor un ampli ventall de possibilitats per a que pugui triar entre cinc curses la que més encaixi amb les seves necessitats.

Trail de Rocafort
El Memorial Alcalde Evaristo estrena un trail de casi 26 km i més de 1.000 metres de desnivell positiu, que transcorre per bona part dels impressionants paratges del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l'Obac, alguns d'aquets paratges encara fumejant del foc d'aquet estiu, i que estan esperant les petjades per agafar força i tornar a rebrotar des de les cendres. El cap de cartell per aquesta cursa és un dels millors atletes de muntanya del moment, en Pau Capell.

Cursa de les Tines
Mantenint el traçat que han fet els atletes que han participat aquets 15 anys a la Cursa del Pont de Vilomara i Rocafort, hi ha un circuit mixt de terra i asfalt (60% asfalt - 40% terra) al que també li calien uns canvis, uns canvis que faran pasar el traçat per la Vall Del Flaquer, zona de tines i pedra seca, edificacions mil·lenàries espectaculars del nostre passat. La cursa de les tines és una cursa sense cap dificultat tècnica d'11 quilòmetres.

Trail del Pi Rodó
Es tracta d'un trail curt de quasi 5 quilometres i amb 150 metres de desnivell positiu, una autentica muntanya russa, amb pujades esgotadores, baixades vertiginoses i plans on es corre molt, tot això concentrat al voltant del pi rodo, un pi mil·lenari que va resistir al foc, mentre tot el seu voltant ha estat devastat per les flames.

Curses de promoció
I com no, es mantenen les curses per als més petits de la casa, unes curses que també han canviat. Per als de menys de 10 anys una cursa de 500 metres i per als més grans de 10 anys una de 1.800 metres. Les dues per superfície de terra, molt i molt divertides.

Quan finalitzin les curses hi haurà festa amb una botifarrada i molta musica. Com sempre, l'organització conserva la part solidària de la cursa col·laborant amb el Pediàtric Càncer Center de Barcelona. SJD aportant 1 euro de cada inscripció. NacióManresa és mitjà col·laborador de la Cursa Atlètica del Pont de Vilomara Memorial Alcalde Evaristo.

Per inscripcions i informació la fer-ho al web de la cursa