Sallent es retrobarà dissabte amb Anna Gabriel després de 5 anys d'exili

Serà en un acte especial de la Marató Antirepressiva, organitzada pels col·lectius de l'esquerra anticapitalista del municipi

Anna Gabriel, en una imatge recent
Anna Gabriel, en una imatge recent | Adrià Costa Rifà
Redacció
20 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 22:32h
Aquest dissabte 22 d'octubre a Sallent, després de gairebé 5 anys d'exili, Anna Gabriel es retrobarà amb els veïns del seu poble. Serà en un acte especial de la Marató Antirepressiva, organitzada pels col·lectius de l'esquerra anticapitalista del municipi.

La jornada s'emmarca més enllà del cas d'Anna Gabriel. Segons expliquen els organitzadors, "precisament perquè el seu exili s'ha acabat, però els motius pels quals ha estat forçada a viure fora de casa encara es mantenen ben vius, són molts els militants que viuen cada dia sota la coacció de l'estat espanyol i tot el seu aparell judicial, policial i militar: són molts els companys que tenen amenaces de presó, de multes astronòmiques o de detencions; que tenen els seus telèfons i les seves comunicacions punxades i que són espiats per l'Estat".

En el marc de la Marató Antirepressiva, es farà aquest dissabte a la Fàbrica Vella de Sallent a les 6 de la tarda de la tarda un acte polític on intervindran diferents activistes i militants d'organitzacions. Es posarà de relleu la repressió que pateix "tot moviment que contradiu el sistema i la necessitat de l'organització i la lluita".

Hi intervindran Anna Gabriel, exdiputada de la CUP; Josep Valtonyc, raper exiliat a Bèlgica; Maria Sirvent, portaveu del Secretariat Nacional de la CUP; Laia Jubany activista feminista i del moviment per l'habitatge; Marta Daviu, portaveu del SEPC; membres de la solidaritat suïssa que han acompanyat Anna Gabriel durant l'exili; la portaveu d'Arran, Marina Gispert; Gemma Tomàs, membre de l'executiva d'Endavant, i els grups de suport de Totes Som Antifeixistes i Boicot Desinversions i Sancions a l'Estat d'Israel (BDS).

Després de l'acte hi haurà el concert del valencià Xavi Sarrià, i de Tropical Galaxia, i La Mitjanit.