Rosa Maria Ortega, nova presidenta de l'Associació de Familiars d'Alzheimer

Relleva en el càrrec Esther Espluga, presidenta els darrers mesos, que per motius professionals no ha pogut acabar el seu mandat

Rosa Maria Ortega, tercera a la foto, és la nova presidenta de l'AFABBS
Rosa Maria Ortega, tercera a la foto, és la nova presidenta de l'AFABBS | AFABBS
Redacció
18 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 18:24h
La junta de l'Associació de Familiars d'Alzheimer i altres demències del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès (AFABBS) ha nomenat Rosa Maria Ortega nova presidenta de l'entitat. La nova presidenta és actualment regidora d'Infants, Joves i Gent Gran a l'Ajuntament de Manresa i relleva en el càrrec Esther Espluga, presidenta els darrers mesos, que per motius professionals no ha pogut acabar el seu mandat. Espluga va succeir a Fina Rovira, qui va ser a la presidència durant 5 anys.

Fundada l'any 2000 l'AFABBS és un referent a la Catalunya Central de suport i orientació a familiars de malalts d'Alzheimer i altres demències. L'entitat treballa al costat de les persones que pateixen Alzheimer, i ajuda i acompanya també els seus familiars i cuidadors des de fa 22 anys. Té la seva seu al Centre Hospitalari de Manresa, on s'imparteixen diàriament sessions d'estimulació cognitiva per persones amb o sense diagnòstic de demència. Actualment dona servei a 68 usuaris, i compta amb un equip de 1 psicòloga i 2 terapeutes.

Rosa Maria Ortega, professora de música de secundària –en excedència degut a la seva tasca política actual- coneix bé la malaltia per vinculacions familiars. Les línies mestres de la seva presidència seran actualitzar el pla estratègic de l'entitat, consolidar, renovar i ampliar convenis amb diverses institucions i empreses mitjançant els quals es pretén millorar les prestacions als seus usuaris i també dur a terme noves dinàmiques de comunicació, internes i externes, que donin visibilitat i sensibilització vers l'Alzheimer i vers les tasques professionals d'ajut, suport i salut que realitza l'entitat.