UManresa inicia un cicle de conferències sobre l'equilibri entre la guerra i la pau

Els conferenciants del cicle seran Manuel Manonelles, Josep Lluís Alay, Nadia Ghulam i Rafael Vilasanjuan

El cicle de conferències d'UManresa tractarà sobre les guerres
El cicle de conferències d'UManresa tractarà sobre les guerres | ACN
Redacció
18 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 17:51h
UManresa – FUB posa en marxa aquest dimecres, 19 d'octubre, el cicle de conferències titulat L'estat del món: de la pau a la guerra. El fràgil equilibri de viure en societat. El cicle s'iniciarà amb la xerrada titulada Reptes globals en un món en conflicte i anirà a càrrec de Manuel Manonelles, director del Centre d'Estudis de Temes Contemporani, i es farà a 2/4 de 7 de la tarda, a la sala d'actes de la FUB2. Les conferències formen part del programa d'activitats transversals que organitza la UVic-UCC cada tardor i en el cas de les activitats a UManresa s'han organitzat amb la participació de l'Associació d'Amics de la UNESCO i amb la col·laboració de Metges Sense Fronteres i d'IS Global.

El cicle s'allargarà fins al 8 de febrer de 2023 i inclou tres conferències més. La segona serà el 24 de novembre, es titula El món del 2022 explicat en 10 guerres i anirà a càrrec de Josep Lluís Alay, director de l'Oficina del President Carles Puigdemont i professor d'història a la Universitat de Barcelona. L'impacte de la guerra en l'educació és el títol de la tercera de les xerrades, que es farà el 12 de desembre i que pronunciarà Nadia Ghulam, escriptora i activista afganesa. El cicle es clourà amb la conferència titulada Reptes globals de la salut del demà, que pronunciarà Rafel Vilasanjuan, director del laboratori d'idees de l'IS Global. Aquesta darrera xerrada es faré el 8 de febrer del 2023.

Un cicle transversal que la UVic-UCC programa cada tardor
La UVic-UCC organitza, coincidint amb l'inici de cada curs, un programa d'activitats transversals que giren a l'entorn d'algun tema d'actualitat. En aquesta ocasió, el tema del cicle és De la Pau a la Guerra. O el fràgil equilibri de viure en societat. El programa inclou setze activitats entre les quals hi ha conferències, tallers, exposicions i activitats culturals. En les anteriors edicions, el cicle havia abordat temes com la crisi econòmica, la Covid, els objectius de desenvolupament sostenible, l'alimentació o el gènere.