Guillem Cabra serà el candidat de Fem Poble a l'alcaldia de Sallent

Clara Ferrés i Olga Riera l'acompanyaran al capdavant de la llista

Guillem Cabra, entre Clara Ferrés i Olga Riera, els tres primers candidats de Fem Poble
Guillem Cabra, entre Clara Ferrés i Olga Riera, els tres primers candidats de Fem Poble | Fem Poble
Redacció
18 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 11:24h
L'assemblea oberta de Fem Poble ha escollit Guillem Cabra, Clara Ferrés i Olga Riera per encapçalar la candidatura a les eleccions municipals de Sallent del 2023. Cabra i Ferrés actualment són regidors a l'Ajuntament i Olga Riera s'incorpora al projecte, que es fixa com a objectiu "acabar amb la majoria absoluta d'ERC per poder consolidar el projecte de canvi que es va iniciar ara fa quatre anys".

Durant la jornada Decidim Sallent, que va comptar amb la participació d'una seixantena de veïns de Sallent, Fem Poble ha decidit apostar decididament per l'habitatge, la cura i autonomia de la gent gran, el foment de la democràcia directa, revertir les privatitzacions dutes a terme aquest mandat i construir amb petites accions un poble més agradable.

Fem Poble treballa en un programa basat en tres grans eixos: que Sallent torni a créixer, que recuperi sobiranies i que sigui un poble amable i amb drets per a tothom. Per això, l'assemblea oberta ha concretat propostes tangibles, com convertir el centre comercial en peatonal, connectar els centres educatius amb un carril bici o comptar amb una piscina pública.

El candidat a l'alcaldia, Guillem Cabra, ha defensat que "cal trencar amb la intransigència d'un govern amb majoria absoluta i recuperar la il·lusió i empenta amb un projecte engrescador que millorarà Sallent des de la base". Cabra ha desgranat algunes de les iniciatives amb les que treballaran els propers anys: "culminarem la construcció de la residència de gent gran, però també donarem vida a edificis com Cal Bosch, projectarem pisos tutelats per dotar d'autonomia a la gent gran i crearem una empresa pública per començar a revertir les privatizacions", entre altres iniciatives.

La número dos de la llista, Clara Ferrés, ha fet èmfasi en que "l'Ajuntament ha de deixar de ser una gestoria, haurem de centrar tots els esforços a fer possible un projecte rigorós per enfortir serveis públics i fer créixer Sallent". Per això, ha precisat que "començarem amb propostes bàsiques com que a l'hivern tots els veïns de Sallent puguin engegar la calefacció i a l'estiu puguin banyar-se en una piscina gestionada públicament".

Olga Riera, que ocuparà el número tres de la llista, s'ha mostrat satisfeta de "comprovar que Fem Poble continua sent un projecte col·lectiu i amb energia" i defensa que "els que som cada dia al peu de carrer, obrint la botiga i parlant amb la gent sabem dels problemes que hi ha i per això també hem de ser amb força a l'Ajuntament perquè no decideixin sempre els mateixos".