Dos musicals d'MTM recolliran fons per a persones amb autisme

El Centre de Recursos en TEA de la Catalunya Central organitza una gala teatral que inclourà la representació d'"El Rei Lleó" i "Spamalot"

Imatge d'arxiu d'un assaig d'«El Rei Lleó» d'MTM
Imatge d'arxiu d'un assaig d'«El Rei Lleó» d'MTM | MTM
Redacció
13 d'octubre del 2022
Actualitzat el 14 d'octubre a les 11:46h
El Centre de Recursos en Trastorn de l'Espectre Autista de la Catalunya Central (CR TEA CC) organitza una doble funció de musicals amb l'objectiu de recollir fons per a les activitats de suport a la qualitat de vida de les persones amb autisme i les seves famílies.

El teatre Conservatori de Manresa acollirà, aquest diumenge 16 d'octubre, El Rei Lleó, a les 12 de migdia, i Spamalot, a les 7 de la tarda. La iniciativa és possible gràcies a la col·laboració desinteressada de Manresa Teatre Musical (MTM), que ha produït els dos muntatges amb alumnes de la seva escola, i d'ICL Iberia, que ha contractat el teatre per a aquest esdeveniment. 

La interpretació d'El Rei Lleó, anirà a càrrec del grup de joves d'MTM. L'obra tracta sobre la història de Simba, un jove lleó que després d'un llarg viatge a la recerca del seu lloc al món, torna a casa per assumir les seves responsabilitats com a hereu al tron del seu poble. La versió d'MTM és una adaptació al català de la pel·lícula de Disney, amb música d'Elton John. La direcció va a càrrec de Jordi Gener, amb direcció vocal d'Agustí Salvador i Borja Batlle i coreografies d'Ariadna Guitart i Pablo Testa Grosbaum

D'altra banda, el grup d'adults posarà en escena Spamalot, a la funció de tarda. Es tracta d'una adaptació d'una pel·lícula de Monty Python. Irreverent i divertida, l'obra gira al voltant de la recerca del Sant Grial per part del Rei Artús i els cavallers de la Taula Rodona i de les dificultats que han de superar per tenir èxit en la seva missió. La producció original es va estrenar a Broadway el 2005 i va guanyar tres premis Tony, entre els quals el de Millor Musical. La versió d'MTM es va estrenar el mes de juny passat, sota la direcció de Lluís Barrera amb direcció vocal d'Agustí Salvador i direcció coreogràfica de Pablo Testa Grosbaum. 

Les entrades per a cada un dels espectacles valen 12 euros però es pot comprar un abonament per assistir als dos per 20 euros. Estan a la venda per internet a la web del Kursaal, a la web del CR TEA CC o també a les taquilles del teatre el mateix dia de les funcions. També hi ha l'opció de comprar entrades de fila 0, a un preu de 10 euros, per a les persones que no poden assistir a les funcions però volen sumar-se a aquesta acció solidària.

La totalitat dels beneficis de les dues funcions es destinaran a finançar diferents projectes de l'associació CR TEA CC, que aglutina 65 famílies de persones amb autisme de les comarques centrals del país. L'entitat els ofereix assessorament, suport i recursos tant en el moment que reben per primer cop el diagnòstic d'autisme del seu fill o filla com en les diferents etapes de la vida de la persona amb aquest trastorn.