El Pont de Vilomara homenatjarà dissabte els seus tres alcaldes víctimes del franquisme

Francesc Orpina i Pere Brunet van ser afusellats i Josep Pifarré es va exiliar, va ser condemnat a cadena perpètua i va morir a la presó

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament del Pont de Vilomara
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament del Pont de Vilomara | Nia Escolà
12 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 23:37h
L'Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort organitzarà el proper dissabte 15 d'octubre, coincidint amb el 82è aniversari de l'afusellament del president Lluís Companys, un acte d'homenatge als tres alcaldes del municipi que van ser víctimes de la dictadura franquista. L'acte s'organitza per iniciativa del grup municipal d'ERC i va rebre el suport del PSC i el Grup Independent i l'oposició del regidor de Ciutadans.

Els tres alcaldes del Pont de Vilomara que van patir la repressió del franquisme van ser Francesc Orpina i Pere Brunet, que van ser afusellats, i Josep Pifarré, que es va exiliar, va ser condemnat a cadena perpètua i va morir a la presó.

Durant l'acte, que tindrà lloc al mateix Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort a les 11 del matí, es llegirà un manifest conjunt d'ERC, PSC i Grup Independent i es col·locarà una placa a la sala de plens.

Així mateix, l'acte comptarà amb la intervenció de Montserrat Espinalt Sellarés, col·laboradora del portal Memòria.cat, que explicarà la seva trajectòria dins el context del moment. L'acte ha comptat amb la col·laboració de Genís Frontera, Jordi Griera, Jordi Pons i l'Arxiu de l'Associació Memòria i Història de Manresa.