Dues jornades culturals clouran la commemoració dels 625 anys de l'església Sant Miquel de Cardona

Aquest dimecres amb el cor Lerània, i diumenge amb un ofici en honor als Sants Màrtirs i una conferència

Públic assistent a l'eucaristia commemorativa del 625 aniversari el passat 2 d'octubre
Públic assistent a l'eucaristia commemorativa del 625 aniversari el passat 2 d'octubre | GSMC
Redacció
11 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 10:00h
Les celebracions commemoratives del 625è aniversari de la consagració del temple gòtic de l'església de Sant Miquel de Cardona arribaran a la seva fi aquesta setmana amb dues vetllades culturals que es donaran cita en aquest històric recinte de la vila ducal. 

Aquest dimecres 12 d'octubre, el prestigiós Cor Lerània, dirigit per Jordi Noguera, oferirà el concert Cantare del Cuore ci fa bene que comprèn un programa musical del Barroc al Romanticisme, integrat per obres cabdals de compositors com Claudio Monteverdi, Johann Christoph Bach, Fèlix Mendelssohn i Johannes Brahms. El concert tindrà lloc a les 6 de la tarda i serà d'entrada lliure amb taquilla inversa. 

Una hora abans del concert, tindrà lloc una xerrada prèvia que, a mode de taller, introduirà als participants en el llenguatge expressiu de les diferents peces i compositors que podran escoltar-se al concert. A partir de diferents exemples musicals, es donaran als assistents algunes claus per apreciar amb major profunditat les característiques estilístiques de les composicions que integren el programa del concert. Aquest taller-xerrada es durà a terme al mateix temple, a les 5 de la tarda, i és d'entrada gratuïta.

D'altra banda, el diumenge 16 al matí, el temple acollirà l'Ofici Solemne en honor als Sants Màrtirs de Cardona, amenitzat per la Coral Cardonina. A la tarda, una conferència del Dr. Andreu Galera, titulada Pestilències i crisis de mortalitat en el cas de la vila de Cardona: els episodis de 1507 i 1529, donarà a conèixer els brots epidèmics de pesta que van causar estralls demogràfics a les primeries del segle XVI a Cardona, el mateix segle que es concloïa la coberta de pedra de la nau del temple. L'acte tindrà lloc a la Cripta dels Sants Màrtirs del temple parroquial i serà d'accés lliure per a tothom. 

Amb aquest actes, Cardona clourà els actes d'aquest 625è aniversari i es posarà fil a l'agulla per als preparatius de l'efemèride del 600 aniversari de l'arribada de la imatge gòtica de la patrona cardonina, la Mare de Déu del Patrocini, que es festejarà el proper 2023. 
Arxivat a