Sant Joan s'omple de gegants en el 40è aniversari del Joanet del Cardener i la Roser la Filadora

Catorze colles van omplir la plaça Major i els carrers del municipi amb els seus balls

40a Trobada Anual de Gegants de Sant Joan de Vilatorrada
40a Trobada Anual de Gegants de Sant Joan de Vilatorrada | AjSJV
Redacció
10 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 18:44h
Sant Joan de Vilatorrada va viure aquest diumenge la 40a Trobada Anual de Gegants al municipi. Enguany, se celebra aquesta fita especial dels gegants Joanet del Cardener i Roser la Filadora. Durant la Festa Major d'aquest 2022 ja va haver-hi un gran acte commemoratiu, amb la visita dels Gegants de Manresa, padrins del Joanet i la Roser. Diumenge, catorze colles d'arreu de Catalunya van visitar el municipi per acompanyar als gegants de Sant Joan de Vilatorrada en aquesta data especial.

L'alcalde del municipi, Jordi Solernou, va voler agrair a la Colla de Grallers i Geganters de Sant Joan de Vilatorrada haver deixat "ben amunt el nom del nostre poble arreu del país". El cap de colla del municipi, Isaac Puig, va recordar que "aquest 40è aniversari se celebra gràcies a cadascuna de les persones que durant aquests anys han participat de forma directa o indirecta en l'èxit de la colla gegantera".

La ballada de gegants es va dur a terme a la plaça Major, on totes les colles van rebre un obsequi de Sant Joan de Vilatorrada: una il·lustració dels gegants del municipi a càrrec de l'artista local Sílvia Barrios. A més, la colla gegantera d'Arenys de Munt, fillols dels gegants del municipi, van entregar-li als geganters santjoanencs un detall per aquests 40 anys.

Un cop finalitzada la ballada, totes les colles van fer una cercavila pels carrers més cèntrics del municipi. Les colles que van participar conjuntament amb la de Sant Joan de Vilatorrada són, per ordre de participació en la ballada, l'Associació Cultural de Monistrol de Montserrat, els Gegants del Carrer de la Riera de Vic, Gironella, els K+ Sonen de Balsareny, Torà, els Amics dels Gegants de Montblanc, Santa Coloma de Farners, l'Esquirol, Sallent, Navarcles, Moià, Arenys de Munt. i Saldes.