La Setmana de l'Energia Sostenible de Súria es farà del 10 al 15 d'octubre

Amb activitats participatives i un sorteig de "kits" d'estalvi energètic

Ajuntament de Súria
Ajuntament de Súria | AjSú
Redacció
09 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 10:02h
Súria celebrarà una nova edició de la Setmana de l'Energia Sostenible entre els dies 10 i 15 d'octubre. El programa d'activitats inclou dos tallers participatius, un punt informatiu a la plaça de la Serradora, un escape room i el sorteig de cinquanta kits d'estalvi energètic.

L'objectiu de la Setmana és estendre la conscienciació sobre la necessitat d'implantar un model energètic basat en l'eficiència i les energies renovables, amb l'impuls de la ciutadania i les institucions.

Els dos tallers estaran centrats en la transició energètica i la interpretació correcta de la factura d'electricitat. Es tracta de tallers participatius, en els quals es podran plantejar consultes directes a especialistes en aquests temes.

El punt informatiu serà ubicat a la plaça de la Serradora durant dos dies en horari de matí i tarda, i oferirà informació sobre l'eficiència energètica a la llar, l'estalvi energètic o la compra d'electrodomèstics més eficients, entre d'altres temes.

En aquest mateix punt informatiu s'hi podran dipositar les butlletes del sorteig de kits energètics, que inclouran un temporitzador elèctric, bombetes i rivets. Les bases es poden consultar en l'adreça www.suria.cat/bases.

La programació de la Setmana es tancarà amb l'escape room Qüestió de temps, una iniciativa de la Diputació de Barcelona per tal de conscienciar sobre el problema del canvi climàtic. Aquesta activitat està pensada especialment per a infants a partir de 10 anys.

L'organització de la Setmana de l'Energia Sostenible a Súria és a càrrec de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'Institut Català d'Energia.


Dilluns 10 d'octubre
- De 18.30 a 20.00 h. Taller de transició energètica. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Dimarts 11 d'octubre
- D'11.30 a 14.00 h i de 15.30 a 18.00 h. Punt informatiu. En aquest punt informatiu es podran dipositar les butlletes del sorteig de cinquanta kits d'estalvi energètic. Bases del sorteig: www.suria.cat/bases. Lloc: plaça de la Serradora.

- De 18.30 a 20.00 h. Taller de factura elèctrica. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Dijous 13 d'octubre
- D'11.30 a 14.00 h i de 15.30 a 18.00 h. Punt informatiu. En aquest punt informatiu es podran dipositar les butlletes del sorteig de cinquanta kits d'estalvi energètic. Bases del sorteig: www.suria.cat/bases. Lloc: plaça de la Serradora.

Dissabte 15 d'octubre
- De 10.00 a 12.30 h. Escape room ‘Qüestió de temps'. Activitat pensada per a infants a partir de 10 anys. Lloc: Pistes de l'Escorxador.


La Setmana de l'Energia Sostenible és una iniciativa d'àmbit europeu, que a Catalunya compta amb el suport de la Generalitat, les quatre Diputacions, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, entre d'altres institucions.
Arxivat a