Cardona programa una setmana dedicada a la salut mental

Ofereix una programació d'activitats per sensibilitzar la població del 10 al 18 d'octubre

Cardona commemorarà el Dia Internacional de la Salut Mental amb una setmana d'activitats
Cardona commemorarà el Dia Internacional de la Salut Mental amb una setmana d'activitats | Pere Fontanals
Redacció
08 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 9:43h
Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) una de cada quatre persones patirà un problema de salut mental al llarg de la seva vida, el 75% dels quals comencen abans dels 18 anys. Amb la pandèmia de la Covid-19, la problemàtica de la salut mental s'ha accentuat entre la població, posant el debat al focus central de l'agenda pública. En aquest sentit, l'Ajuntament de Cardona, de la mà de la regidoria de Salut i Benestar Social, organitza diverses activitats en el marc del Dia Internacional de la Salut Mental (10 d'octubre) i que s'allargarà fins al dia 18 d'octubre.

L'objectiu d'aquestes jornades és la sensibilització de la problemàtica, treballar els estigmes i fer visible una problemàtica creixent entre la població de totes les edats. Dilluns 10, coincidint amb el Dia Internacional de la Salut Mental, la Biblioteca acollirà a les 7 de la tarda, la presentació del programa CulturaMent, un projecte impulsat des del consistori amb l'objectiu d'apropar la cultura a les persones grans i que comptarà amb la presentació d'un taller d'arts plàstiques a càrrec de la cardonina Dolors Utrera.

La setmana dedicada a la salut mental continuarà dijous 13 amb una xerrada, a la Biblioteca Municipal, a les 7 de la tarda, sobre l'art i les malalties físiques i mentals, amb el cas de Charles Schulz, autor de còmics conegut per les tires còmiques de Snoopy i Charlie Brown. La conferència gira al voltant de les dues principals dificultats mèdiques que va patir l'autor mentre dibuixava els cèlebres còmics de Snoopy: la seva depressió va fer-li omplir les vinyetes d'estranys malsons i obsessions, sempre presents en la seva obra i vida diària, tot i que alhora va acabar catapultant Schulz a la fama. 

De cara a divendres 14, a les set del vespre, el Centre Cardona Medieval acollirà l'exposició de l'artista Noèlia Bernal, a càrrec de la pròpia autora, que porta el títol Els somnis de la Noèlia.

Teatre La dona del tercer segona
Diumenge 18, a 2/4 de 7 de la tarda, el Teatre Municipal s'hi representarà l'obra de teatre La dona del tercer segona, a càrrec de l'actriu Àurea Marquez. Acte seguit, es farà un fòrum debat sobre trastorns mentals conduït pel psicòleg clínic cardoní Josep Tristany.

Sinopsi de l'obra
A l'escala hi ha una reunió. La dona del tercer segona no sol assistir a aquestes reunions però avui creu que hi ha de ser; per això ha hagut de plegar abans del súper on treballa. Ha d'explicar una cosa important a les veïnes i veïns. Ha de demanar un favor incòmode, difícil de concedir. Un favor relacionat amb l'estigma que arrosseguen les persones amb alguna malaltia mental. 

Finalment, dimarts 18 a les quatre de la tarda, es farà un taller al Casal Cívic sobre la gestió de les emocions. L'impartirà la psicòloga del CAP Cardona Carme Espelt.
Arxivat a