Habituar-se a la recollida de residus en contenidors tancats, la proposta del Consorci per a l'Ecoviure

Serà el dimarts 18 d'octubre, de 9 a 11 del matí, al Palau Firal de Manresa

Miquel Estruch, Ricard Jorba i Oriol Ribalta en una imatge d'arxiu amb un contenidor tancat
Miquel Estruch, Ricard Jorba i Oriol Ribalta en una imatge d'arxiu amb un contenidor tancat | CBGR
Redacció
07 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 10:34h
La recollida de residus municipals en contenidors tancats i models híbrids, és el tema central de la jornada que organitza el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus en el marc de la Fira Ecoviure, i que tindrà lloc el dimarts 18 d'octubre al Palau Firal de Manresa.

L'objectiu és donar a conèixer als assistents diverses experiències sobre recollida municipal de residus i posar en valor els models de recollida d'alt rendiment que cada cop estan implantant més municipis i que augmenten de manera molt important la recollida selectiva respecte dels models tradicionals de contenidors al carrer amb aportació voluntària.

La jornada, que aquest any torna a recuperar el seu format presencial, començarà a les 9 de la matí, amb la benvinguda a càrrec de Pol Huguet, regidor de Ciutat Verda de l'Ajuntament de Manresa, i la presentació de la jornada tècnica amb Ricard Jorba, gerent del Consorci. La primera taula rodona, que porta per títol Implantació del model Separa Obre Tanca al Bages comptarà amb la participació de Noèlia Ramírez, alcaldessa de Balsareny; Oriol Ribalta, alcalde de Sallent; Pere Aliaguilla, alcalde d'Aguilar de Segarra, i Domènech Òrrit, alcalde de Castellnou de Bages. Serà moderada per Pol Huguet.

Després es farà una pausa cafè i, a continuació, la segona taula rodona sobre Sistemes d'identificació d'usuari per a contenidors, moderada per Ricard Jorba, tindrà els següents participants: Biel Castells, cap del Departament de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Anoia; Gemma Vinyes, cap de l'Àrea de Medi Ambient i Infraestructures del Consell Comarcal del Berguedà; Montserrat Perramon, cap de Secció de Residus, Neteja, Jardineria i Economia Circular de l'Ajuntament de Manresa, i Xavier Bosch, cap del Serveis Tècnics del Consorci del Bages per a la gestió de residus.

La cloenda serà a les 11 del matí. Cal inscriure's prèviament al web d'Ecoviure.

Aquesta sessió s'inclou dins les jornades professionals de diferents àmbits que es fan entre el 18 i el 21 d'octubre en el marc de la Fira Ecoviure, que continuarà amb una fira-mercat els dies 22 i 23 d'octubre.