1 de 10
Eleccions municipals 2023

Impulsem es proposa liderar Manresa per fer front a les «amenaces»

El candidat Joan Vila lliga immigració i delinqüència, i vol posar els receptors d'ajuts socials al servei de les empreses

Impulsem es va presentar en públic aquest dijous al Kursaal | Impulsem
per Pere Fontanals, Manresa, Catalunya | 7 d'octubre de 2022 a les 09:35 |
Va dir que no seria "políticament correcte", però el discurs del futur candidat electoral per Impulsem Manresa a les eleccions municipals de 2023, Joan Vila, va assaltar el populisme carregant amb tòpics contra treballadors públics, pobres i immigrants des d'un discurs molt liberal en l'àmbit econòmic i ultraconservador en el social. Això sí, tot plegat ho va fer mantenint una flema gairebé britànica.

Un centenar llarg de simpatitzants de Vila i de curiosos es van aplegar al Kursaal dijous al vespre en la primera presència pública del futur candidat a alcalde de Manresa. L'empresari no va desaprofitat l'oportunitat de mostrar les seves antipaties personals i professionals, i va arribar a assegurar que "regularia" el funcionament de la Plataforma dels aliments de Manresa, obviant que la Fundació del Convent de Santa Clara és un ens privat.


Els aliments només es duran a domicilis que "siguin legals, ja que totes les ocupacions són delinqüencials", va afirmar tot deixant fora dels ajuts de primera necessitat els qui no tinguin casa o visquin en precari. El seu discurs aporofòbic, però, no es va limitar a deixar els més pobres fora de l'equació, sinó que va anar més enllà amb els que tenen habitatge "legal", condicionant la percepció de la bossa d'aliments a posar-se al servei de les empreses del territori "que tenen falta de mà d'obra".

Sobre la immigració, Vila va assegurar que Manresa l'acull "sense criteri i en massa", i lligant un tema amb l'altre, va afirmar que "cal verificar la destinació de les ajudes i la implicació de qui les rep". Per això, l'important exresponsable de Pimec, ara fora dels seus càrrecs temporalment per participar en la cursa electoral, ha ofert Impulsem Manresa per fer front a "amenaces" posant ordre "per beneficiar la convivència".


En la seva visió més liberal, Vila també va carregar fort contra funcionaris i treballadors públics de l'Ajuntament donant a entendre que molts d'ells no fan feina. Impulsem impulsarà o promourà "una auditoria a cada lloc de treball" per "optimitzar-ne la productivitat". Per això, buscarà la fórmula "per premiar la presència al lloc de feina i penalitzar-ne l'absència".

De les ombres que va llançar contra funcionaris i treballadors públics tampoc no se'n va salvar la Policia Local de Manresa, sobre la que no creu que calgui ampliar-ne la plantilla d'agents, "sinó aprofitar millor els que ja hi ha".

Impulsem Manresa es presentarà a les eleccions amb el suport del PDECat i aprofitant totes les prebendes de representació del partit de Mas i Bonvehí.

 

Participació