Meandre proposa una caminada als rodals de Santpedor, aquest diumenge

Es passarà per la Ruta de Vallbona, els Tolls de les Valls i el Serrat dels Ossos

La caminada passarà pel mirador del gronxador
La caminada passarà pel mirador del gronxador | Meandre
Redacció
06 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 22:07h
Aquest diumenge 9 d'octubre, Meandre proposa una caminada als rodals de Santpedor passant per la Ruta de Vallbona, els Tolls de les Valls i el Serrat dels Ossos. L'entitat confia que el coneixement d'aquests recorreguts, veritables vies verdes entre els municipis del Pla de Bages, serveixin per assolir un dels seus objectius: pobles i ciutats del Pla de Bages interconnectats per vies verdes per al dia a dia de la seva població.

Una vegada coneguts els nou itineraris de l'Anella Verda de Manresa, i amb la intenció de donar a conèixer els valors naturals dels rodals dels pobles del Pla de Bages, Meandre proposa aquesta interessant caminada als rodals de Santpedor.

Se sortirà a 2/4 de 10 del matí des del camí de Vallbona a la urbanització del Mirador de Montserrat. Es pot aparcar als carrers propers de la urbanització. Després del precalentament dirigit pel Pep Llort, en Vidal Oribe guiarà els caminadors per una ruta circular variada, que transcorre pel nord-oest del municipi, passant per camps del Pla de Bages, la Masia de Vallbona, una de les més destacables de Santpedor, la riera de Bellver i els Tolls de les Valls, per acabar pujant fins al Serrat dels Ossos i el mirador del gronxador, amb una privilegiada vista del Bages.

A part de masies, zones agrícoles i barraques, es veurà una sínia que va ser moguda per tracció animal, un fantàstic bosc de ribera envoltant els Tolls de les Valls, un lloc amb una gran quantitat d'ocells, unes osseres o enterraments que donen nom al Serrat dels Ossos, i el que va ser un amagatall o trinxera durant la guerra civil.

Son 10 quilòmetres amb un desnivell de 221 metres i sense cap dificultat. El preu és de 5 euros, però qui no pot, no paga.
Arxivat a