L'Associació Cultural Islàmica de Manresa rep el permís d'obres per a la mesquita dels Dolors

La comunitat començarà els treballs d'adaptació de l'espai "de seguida" i preveu que a primers d'any podrà traslladar-hi l'activitat social i religiosa

Façana de la carretera de Vic de la futura mesquita Mousaab Ibn Oumair
Façana de la carretera de Vic de la futura mesquita Mousaab Ibn Oumair | ACIM
06 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 20:57h
Tret de sortida per a l'adequació de la nova seu de la mesquita Mousaab Ibn Oumair al polígon dels Dolors després que aquest dijous, el president de l'Associació Cultural Islàmica de Manresa, Nordin el Bennadi, hagi confirmat a NacióManresa que ja han rebut el permís d'obres per poder adequar l'emplaçament, després d'un any i mig d'espera.

L'associació, que actualment porta a terme la seva activitat social i religiosa al carrer de la Séquia, 5, de Manresa, va signar l'abril de l'any passat la compra d'una nau al polígon dels Dolors on preveu traslladar les activitats de l'associació i el culte religiós quan s'hagi completat l'adaptació de l'espai. Un cop aconseguit el permís, la comunitat iniciarà les obres "de seguida" i preveu poder-hi traslladar tota la seva activitat el gener o febrer de 2023, segons El Bennadi.

Passar de 200 a 1.400m2 per "arribar a més gent"
La nau, on anteriorment hi havia l'empresa BCN Import SL, té l'adreça a la carretera de Vic 221, però també dona al carrer Sallent. Té un total de 1.400 metres quadrats distribuïts en una planta baixa i una primera planta de 700 metres cadascun d'ells. Actualment, tot l'espai de la mesquita del carrer de la Sèquia fa just 200 metres quadrats comptant tota la superfície. "Confiem que el guany de metres quadrats ens permeti, també, arribar a més gent", deia El Bennadi després de la compra de la nau. "Tenim l'experiència de quan fem el Ramadà al Palau Firal, que s'omple", raonava.

La mesquita Mosab Ibn Oumair és la més antiga de Manresa. Es va establir sobre l'any 2000 al carrer Cantarell en un espai molt petit i ara fa 11 anys es va traslladar al carrer de la Séquia, on l'estretor del carrer i alguna queixa veïnal va generar cert malestar i fins i tot algun procés judicial que va guanyar sempre l'entitat confessional.

"Portem molts anys buscant un espai que disposi de suficients metres quadrats i que tingui bons accessos i ara ho hem aconseguit", explica el president de l'associació. L'operació de compra es va tancar per 800.000 euros dels quals la comunitat n'ha pagat la meitat amb fons propis i la resta l'anirà cobrint paulatinament.

La nau té la instal·lació de llum i d'aigua adequada i els plans de seguretat i emergència al dia, "però igualment ens calien molts tràmits burocràtics, de permisos i una primera adaptació a les nostres necessitats", explica El Bennadi.

Amb els metres que es guanyaran, passant de 200 a 1.400 metres quadrats, a banda de l'espai de culte, també tenen previst habilitar sales per a activitats, per a formació, "i una zona àmplia per a les dones, que al carrer de la Sèquia moltes vegades no podem oferir".

Els responsables de la mesquita encara no saben si mantindran el local del carrer de la Sèquia, que també és de la seva propietat, per organitzar-hi activitats.