Fem Manresa proposa reduir el preu de la zona blava aprofitant la remunicipalització

Els anticapitalistes demanen a l'equip de govern que s'aprofiti el moment per replantejar canvis de sistema que afavoreixin la mobilitat

La gestió de la zona blava passarà a mans municipals el proper mes de maig
La gestió de la zona blava passarà a mans municipals el proper mes de maig | Arxiu
Redacció
06 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 19:09h
Fem Manresa celebra que l'Ajuntament tiri endavant la municipalització de la gestió de la zona blava de la ciutat, a partir del 26 de maig, moment en què acabarà la concessió amb EYSA. Des de la candidatura municipalista recorden que sempre han apostat per la remunicipalització del servei d'aparcament en superfície per garantir un millor servei a la ciutadania, rebaixar els costos del servei i garantir millors condicions laborals per a les treballadores.

Des de la formació anticapitalista tenen clar que la gestió interna del servei serà també una oportunitat d'estalvi per a l'Ajuntament, pel fet que és un servei rendible i que no requereix una empresa especialitzada per a la seva prestació. En aquest sentit, recorden que l'actual empresa concessionària, EYSA, va dur a terme un ERTO il·legal a l'inici de la pandèmia. La subrogació de les treballadores, per part de Fem Manresa, ha d'assegurar unes bones i millors condicions laborals per a elles.

Al mateix temps consideren que cal aprofitar la internalització per apostar per millorar l'actual model de zona blava de la ciutat, tant pel que fa als preus actuals, com pel que fa a la rotació de cotxes i la millora de la mobilitat. Així, proposen tant la reducció de preus en el conjunt de la zona blava, com repensar les diferents zones actuals (blava, taronja i verda), podent-ne destinar més als veïns o establint diferents preus o durada permesa d'estacionament en funció de la ubicació de l'aparcament. Consideren que l'objectiu final ha de ser millorar la mobilitat del conjunt de la ciutat i, per tant, en sintonia en com entén la formació que hauria de ser la mobilitat a Manresa: amb menys trànsit rodat i més alternatives i més segures per al vianant.

Finalment, Fem Manresa vol recordar a l'equip de govern el compromís que a inicis del mandat va adquirir per estudiar la viabilitat de interinitzar diferents serveis de la ciutat, i que va comportar la constitució d'una comissió específica, la qual no es convoca des de fa pràcticament dos anys. Així, insten a l'equip de govern a estudiar altres serveis de la ciutat per seguir municipalitzant-ne.