«Tots som tribu», el clam de l'Escola Ítaca per aturar el desnonament de dos alumnes del centre

L'escola va enviar una circular a les famílies dels alumnes, que van aconseguir evitar el llançament

El desnonament s'havia de fer al carrer Gaudí de Manresa
El desnonament s'havia de fer al carrer Gaudí de Manresa | GSV
06 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 12:16h
Mares i pares d'alumnes de l'Escola Ítaca de Manresa han aturat aquest dimecres el desnonament d'una família amb dos alumnes al centre, que tenien ordre de llançament per aquest mateix dia. Quan la comitiva judicial ha arribat a l'immoble s'ha trobat un nombrós gruix de persones que els han impossibilitat executar el llançament.

La notícia de l'ordre desnonament va córrer des del mateix centre, que va enviar un correu a les famílies explicant el detall de l'actuació judicial, que els pares de dos germans, alumnes del centre, tenien una ordre de llançament, i van detallar tot el calendari que els havia portat fins a aquesta situació. A la comunicació, el centre concloïa el comunicat assegurant que el fet "que hi hagi persones adultes que donin suport a quarts de 10 del matí al C/ Gaudí 63 de Manresa, pot ajudar a aturar el procés", tot recollint-se sota la premisa que "tots som tribu".

Dit i fet, dimecres al matí el portal de l'immoble es va omplir de pares, mares i familiars de l'Escola Ítaca i de membres de la PAHC Bages que hi van assistir a títol individual -ja que no els havien comunicat el llançament en assemblea- van aturar el llançament.

Segons la comunicació de l'escola, el pis és propietat de la societat Promontoria Coliseum Residential SL, "una empresa que fa de la compra-venda d'habitatges, el seu negoci". Segons l'escola, davant els intents de negociació i la sol·licitud de lloguer social feta a l'empresa, continua la data de desnonament, "ignorant la seva obligació d'oferir un lloguer, tal i com preveu la nova llei Stop Desnonaments".

Després de l'actuació dels familiars de l'Escola Ítaca, la família té més temps per resoldre la seva situació habitacional.