La CUP Santpedor posa en marxa la campanya pel dret al Servei d'Ajuda a Domicili

Aquest dijous organitzen una xerrada oberta a càrrec de Fina Soler, extreballadora familiar, a les 8 del vespre a l'Ateneu Ca la Teia

Un dels plafons instal·lats a Santpedor per la CUP sobre el Servei d'Ajuda a Domicili
Un dels plafons instal·lats a Santpedor per la CUP sobre el Servei d'Ajuda a Domicili | CUP
Redacció
06 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 10:12h
La manca d’informació que, segons la CUP, té la ciutadania de Santpedor respecte el Servei d’Ajuda a Domicili ha fet que la formació anticapitalista trobi necessari iniciar una campanya informativa sobre el dret a aquest servei municipal.

La campanya s’ha iniciat amb el repartiment del butlletí del grup, La Clau, que arriba a totes les cases del poble i que aquest mes és dedicat al Servei d'Ajuda Municipal, els seus objectius i a quins perfils van dirigits. A més a més, han col·locat sis plafons informatius al poble i han programat una xerrada oberta a tota la població a càrrec de la Fina Soler Esponella, extreballadora familiar, el dijous 6 d’octubre, a les 20.00 hores a l’Ateneu Ca la Teia (Carrer Núria n10).

La CUP vol sensibilitzar el poble sobre la importància del Servei d'Ajuda a Domicili, i avisa a l'Ajuntament que, sent un servei municipal, la població de Santpedor "no té suficient informació inclús per conèixer qui té dret a accedir a les prestacions".

La CUP a través de la seva acció municipal ha comunicat les mancances que, segons entenen, "té l'actual govern d'ERC i Junts per Santpedor en matèria d'acció i benestar social, i en particular en el Servei d'Ajuda a Domicili".

Expliquen que les mancances passen per "la inacció per cobrir la baixa per maternitat de l'única treballadora social de l’Ajuntament durant mesos produint-se una situació de desatenció dels usuaris". La CUP assegura que l'Ajuntament "ha rebut queixes dels usuaris del servei per no substituir la baixa laboral de la treballadora social com també sobre les alteracions dels horaris establerts per l'empresa que gestiona l'atenció domiciliària, que van ser sense un previ consens amb la família que rebien el servei".

La CUP recorda a l'Ajuntament que té plena competència en la prestació del Servei d'Atenció a Domicili, però aquest servei es presta mitjançant la contractació d'una empresa privada, "fent que desconegui el funcionament del dia a dia com queda demostrat i es prioritzi el benefici econòmic de l'empresa gestora en comptes de la qualitat del servei".

Aquest mes d'octubre entra en funcionament el nou plec de clàusules administratives i tècniques on se li dona continuïtat a l'empresa Accent Social SL que porta 4 anys gestionant el servei. La CUP Santpedor lamenta que l'Ajuntament "no hagi optat per la municipalització del servei coneixent les seves deficiències i avisa que farà un seguiment exhaustiu d'aquest per garantir que el servei sigui de qualitat".
Arxivat a