El RockIn de Cases de la Música ja s'implementa a dos instituts del Bages

Aquest dimecres s'ha presentat l'activitat d'aprenentatge musical al Manresa SIS, i també s'imparteix al Gerbert d'Aurillac de Sant Fruitós de Bages

Visita al projecte RockIn de Cases de la Música al Manresa SIS
Visita al projecte RockIn de Cases de la Música al Manresa SIS | CdlM
Redacció
05 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 17:58h
Democratitzar l'accés a la cultura i revolucionar els mètodes d'aprenentatge de la música als instituts. Que l'alumnat pugui aprendre a tocar un instrument, fer les seves cançons, organitzar concerts, tocar en directe o tenir un grup de música, tot gràcies a les tecnologies i unes noves metodologies pedagògiques. Així es podria definir el RockIn, un projecte innovador de Cases de la Música que proposa transformar l'aula de música dels instituts en un ambient d'aprenentatge basat en la pràctica.

Es tracta d'un projecte impulsat per les Cases de la Música, que és qui dota a tots els instituts dels diferents instruments que empraran els alumnes (guitarra, baix, teclat o bateria) i del software i programes informàtics necessaris per dur a terme aquesta activitat, a banda de seguir un programa d'acompanyament als docents amb l'aplicació pedagògica del projecte. D'aquesta manera, els alumnes poden començar el seu aprenentatge de manera autònoma, al seu ritme i sense cap tipus de pressió, però sota la supervisió i ajuda d'un professor de suport.

És un projecte educatiu que pretén acostar la música a tots els esglaons de la societat i que va començar a rodar a principis d'any al Bages i que, aquest inici de curs, s'ha començat a implementar en dos dels centres educatius de la comarca: en el Manresa SIS i en el Gerbert d'Aurillac de Sant Fruitós.

Aprofitant que el curs ja ha començat, aquest dimecres Casa de la Música de Manresa ha presentat el projecte amb l'Anna Crespo, regidora de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Manresa. D'aquesta manera, s'ha visitat l'institut SIS de Manresa, per observar com ha començat a treballar l'alumnat. La regidora ha destacat la importància del RockIn i la seva capacitat transformadora, més enllà de la seva àrea més propera. "En aquest cas, estem parlant d'un projecte que neix de l'àmbit de la cultura i estableix vincles directes amb els centres educatius per tal de transformar l'aprenentatge de la música, una bona manera de generar afició a la música i no perdre talent", ha afirmat. 

És un projecte en comú, posat en marxa per la xarxa de les Cases de la Música, del qual formen part ja 22 centres educatius arreu Catalunya.