Sant Fruitós vigilarà el correcte ús dels contenidors de brossa i reciclatge amb videocàmeres

L'actuació s'emmarca en la campanya "A Sant Fruitós, fem-ho bé" per fomentar un bon ús de les zones de contenidors

Plafó informatiu en una àrea de contenidors de Sant Fruitós
Plafó informatiu en una àrea de contenidors de Sant Fruitós | AjSFB
Redacció
05 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 17:27h
Diverses àrees de reciclatge de Sant Fruitós de Bages comptaran amb càmeres de vigilància per tal de detectar que els veïns en facin un ús correcte i evitar d'aquesta manera l'incivisme en alguns punts.

Aquests dispositius estaran connectats remotament i enregistraran de forma continuada l'ús que es fa d'aquestes àrees, el que permetrà imposar sancions a aquelles persones que llencen les escombraries fora o abandonen voluminosos. És previst que es realitzi la instal·lació d'aquests dispositius durant les properes setmanes.

L'Ajuntament ha detectat un gran nombre d'actituds incíviques i s'han obert diferents expedients sancionadors a través de la feina que han realitzat des de la Policia Local i els agents cívics. Tot i això, aquest incivisme persisteix i crea un greu problema de salubritat a banda de l'encariment que suposa en la recollida i neteja de les zones.

Per tal de reforçar aquesta actuació, en alguns punts on s'ha detectat un problema més reiterat, s'han col·locat plafons de grans dimensions que informen sobre l'import de les sancions, que poden arribar als 1.500 euros.

L'Ajuntament recorda que no està permès abandonar cap mena de residu a la via pública i és obligatori utilitzar els contenidors corresponents o la deixalleria municipal. En cas de necessitar desfer-se d'objectes voluminosos, cal trucar al 93 878 97 00 per tal de sol·licitar aquest servei especial de recollida.

L'actuació s'emmarca en la campanya A Sant Fruitós, fem-ho bé per fomentar un bon ús de les zones de contenidors.