Sallent oferirà una rebuda popular a l'Anna Gabriel després de l'exili el proper 22 d'octubre

L'acte inclourà debat polític i música i festa durant gairebé 12 hores a l'entorn de la Fàbrica Vella i la Torre del gas

Anna Gabriel votant en el referèndum de l'1 d'octubre de 2017 al col·legi de Sallent
Anna Gabriel votant en el referèndum de l'1 d'octubre de 2017 al col·legi de Sallent | ACN
05 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 11:51h
Sallent celebrarà el proper 22 d'octubre el retorn de l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel de l'exili amb una rebuda popular i una tarda-nit d'actes polítics i festius a l'entorn de la Fàbrica Vella i la Torre del gas, segons ha pogut saber NacióManresa. La previsió és que els actes comencin a les 4 de la tarda i finalitzin sobre les 3 de la matinada de l'endemà.

A les 4 de la tarda, a l'exterior de la Fàbrica Vella de Sallent, es farà la prèvia per a què la gent vagi arribant a l'espai. A les 6 de la tarda hi ha prevista la rebuda popular de l'exdiputada de la CUP ja a l'interior de l'equipament, amb parlaments de la pròpia Gabriel i l'inici de l'acte més polític del que es donaran més detalls properament.

Al vespre, a l'exterior, a la Torre del gas, s'habilitarà un espai més distès on sopar i fer temps fins als actes més festius que tornaran a celebrar-se a l'interior de la Fàbrica Vella. En aquest marc se celebraran els concerts de Xavi Sarrià, l'Orquestra Mitjanit i Tropical Galàxia, entre altres.

La CUP i les organitzacions de l'esquerra anticapitalista donaran més detalls del programa properament.

Gairebé cinc anys a l'exil·li
L'exdiputada sallentina de la CUP Anna Gabriel va comparèixer voluntàriament el passat 19 de juliol al Tribunal Suprem, gairebé cinc anys després d'exiliar-se a Ginebra. Processada el març del 2018 per la seva vinculació amb la declaració d'independència, Gabriel es va exiliar a Suïssa, on va abandonar l'activitat política catalana a primera línia, tot i que al país alpí lidera el sindicat Unia. A l'Estat se la investiga per desobediència.